Trabzon'da Eğitim Sen'den açıklama

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, 4+4+4 sisteminin uygulanmasının ardından bugüne kadar defalarca değiştirilen ve on binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin çöktüğünü söyledi.Trabzon Hükümet Konağı önünde düzenlenen basın açıkl

Trabzon'da Eğitim Sen'den açıklama

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, 4+4+4 sisteminin uygulanmasının ardından bugüne kadar defalarca değiştirilen ve on binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin çöktüğünü söyledi.

Trabzon Hükümet Konağı önünde düzenlenen basın açıklamasında , norm kadro durumundaki öğretmenlerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istelen İkinci, "MEB'in sorun çözme adına attığı her adımda yeni problemler yaşayan öğretmenler neredeyse gün aşırı okul değiştirir duruma gelmiştir. 4+4+4 yüzünden norm kadro fazlası olan ve norm kadro açığı olan okullara gönderilen öğretmenler yapılan alan değişikliği sonrasında çalıştıkları okullara atama yapılması nedeniyle okullarına geri gönderilmiştir. 4+4+4 sistemi nedeniyle halen okullarda norm kadno fazlası olan öğretmenlerin sorunları çözülebilmiş değil.

Norm kadro mevzuatında eski ve yeni mevzuat birbirine girmiş, bu kaosu oluşturan MEB yaşanan kaosu uygulamalarıyla daha da derinleştirmiştir.

 Mevcut norm kadro uygulamasına göre, norm fazlası olan öğretmenlerin ya eğitim bölgelerinde, ilçede, ilde veya il dışı atamalar kabul etmesi ya da ücretsiz izne ayrılmaya zorlanması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. 4+4+4 sisteminin uygulanması sonrasında görüldüğü gibi, bugüne kadar defalarca değiştirilen ve on binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sistemi artık resmen çökmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı'na son kez sesleniyor, norm kadro fazlası durumundaki öğretmenlerin 4+4+4 sürgünleri başta olmak üzere, bugüne kadar yaşanan mağduriyetlere birlikte çözüm üretmeye çağrıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler