Trabzon'da Ecrin bebek için yürüyüş

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencileri “Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık sağlamak için, lösemi hastası olan ve hafta sonu vefat eden Ecrin Aksoy (2) bebeğin cenaze masraflarında kullanı

Trabzon'da Ecrin bebek için yürüyüş

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencileri “Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık sağlamak için, lösemi hastası olan ve hafta sonu vefat eden Ecrin Aksoy (2) bebeğin cenaze masraflarında kullanılmak üzere topladıkları harçlıklarını ailesine teslim ettiler.

Kültür edebiyat kulübü öğrencileri ilk olarak Kemaliye Kavşağı'ndan Vakfıkebir Hastanesi’ne kadar ellerinde pankartlarıyla yürüyüş yaptılar. Yürüyüş sonrası Vakfıkebir Devlet Hastanesi acil servisi önünde basın açıklaması yaparak topladıkları harçlıklarını Ecrin bebeğin dayısı Recep Karadeniz’e teslim eden grup adına basın açıklamasını okuyan Gamzenur Arslan, “Kulüp olarak ‘Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık sağlamak için bu etkinliği hazırladık. Öğrencilerde ve toplumda lösemi ve kanserle ilgili bilinç uyandırmak, insanlarda lösemili hastalara karşı empati becerisini geliştirmek için bu haftayı maske takarak, pankartlar hazırlayarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Unutmayın ki; kanser erken teşhisle tedavisi olabilin bir hastalıktır. Lösemide umut ve mutluluk lösemi hastalığını gidermekte en önemli ilaçtır. Bu manada bizlere destek olan Başhekimimiz, öğrenci arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve Vakfıkebir halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Aile adına toplanan bu anlamlı yardım için duygularını yardımı alan Ecrin bebeğin dayısı Recep Karadeniz, “Öğrenci arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

2 yaşında vefat eden Ecrin bebek, 8 aylıkken Aile hekimi Dr. Zafer Kamiloğlu tarafından ailenin yönlendirmesiyle önce KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde ardından da Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönlendirilerek tedavisine başlandı.

Ecrin Bebek önceki gün Samsun'da özel bir hastanede tedavisi sürerken yaşamını yitirdi. Cenazesi Vakfıkebir Merkez Eski Cami'de önceki gün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Cumhuriyet Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel