Trabzon'da duygulandıran buluşma!

Trabzonlu Kore Gazisi 79 yaşındaki Murat Albayrak ile aynı cephede görev yapan 86 yaşındaki Bitlisli Kore Gazisi Bahattin Öztürk, 58 yıl sonra Bitlis’te gerçekleştirdikleri buluşmanın ikincisini Trabzon’da pekiştirdiler. İki gazi yeniden bir araya gelmeni

Trabzon'da duygulandıran buluşma!

Trabzonlu Kore Gazisi 79 yaşındaki Murat Albayrak ile aynı cephede görev yapan 86 yaşındaki Bitlisli Kore Gazisi Bahattin Öztürk, 58 yıl sonra Bitlis’te gerçekleştirdikleri buluşmanın ikincisini Trabzon’da pekiştirdiler. İki gazi yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken duygusal anlar yaşadılar.

Trabzonlu emekli imam ve Kore gazisi 79 yaşındaki Murat Albayrak ile Kore'de aynı cephede görev yaptığı asker arkadaşı 86 yaşındaki Bitlisli Bahattin Öztürk'ün ikinci buluşması bu kez Trabzon’da gerçekleşti. Bitlis’teki ilk buluşmanın ardından iade-i ziyarette bulunan Bahattin Öztürk ve çocukları duygu seliyle karşılandı.

İKİNCİ BULUŞMA TRABZON’DAYDI

Kore Savaşı'nda omuz omuza mücadele verdikleri birçok arkadaşlarının şimdi hayatta olmadığını anlatan Trabzonlu Kore gazisi Murat Albayrak, şöyle dedi:

"Bahattin Öztürk ile 3 ay İzmir'deki birliğimizde kaldıktan sonra Kore Savaşı'na gittik. Burada da 12 ay 15 gün görev yaptık. Omuz omuza cephede mücadele ettik. Oradan döndükten sonra herkes tezkeresini alıp memleketine döndü. Ben de bir ara albümü karıştırırken Bahattin'in fotoğrafını ve arkasındaki adresi gördüm. Mektup yazdım. Mektubumu alan Bahattin beni telefonla aradı ve bunun sonucunda da şimdi kardeşimle buluştum. Bizim bu yaptığımız barışa destektir. İnşallah barış olur. Önceden Türk ve Kürt yoktu. Bakın bizim o zaman İzmir Seferihisar'daki birliğimizde Kürtler vardı. Hepsiyle kardeştik. Kürtler inançlı insanlardı. Hiç bu insanların ayrılığı olur mu? Bunlar ayrılık yapar mı? Ben de Kürtler'le birlikte yaşamayı arzu ederim."

HUCURAT SURESİ’YLE MESAJ VERDİ

Bitlisli Kore Gazisi Bahattin Öztürk ise Kur’an- Kerim’den Hucurat Suresi 10. Ayeti okuyarak, “Yaklaşık 60 yıl sonra böyle bir buluşmaya emeği geçen herkese şükran borçluyum. Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi bütün mü’minler kardeştir. Biz Müslüman’ız, düşman değiliz, hepimiz kardeşiz” dedi.

Trabzonlu Gazi arkadaşı Murat Albayrak’a Kore’deki yüzbaşıları Cemalettin Hacıosmanoğlu’nu soran Bahattin Öztürk, öldüğünü öğrenince duygulandı. Murat Albayrak, “Yüzbaşı Hacıosmanoğlu’nun Kore’den dönünce Giresun’da Jandarma Bölük Komutanı oldu. Birkaç yıl önce de vefat etti. Kore’de birlikte olduğumuz diğer Trabzonlu arkadaşlarımın hepsi vefat etti. O dönem tanıdığım arkadaşlarım arasından sadece Bahattin Öztürk kaldı” dedi.

Bitlisli Öztürk Ailesi 2 gün Trabzon’da kalacak ve Albayrak Ailesi tarafından ağırlanarak Trabzon’un turistik yerleri gezdirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel