Trabzon'da duraklar da akıllandı!

Trabzon Belediyesi toplu taşımacılıktan faydalanan vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan akıllı bilet uygulamasından sonra akıllı durakları da hizmete sundu. İlk etapta 10 adet yapılan akıllı duraklar 2 milyon 500 bin TL’ ye mal oldu.Test çalışmalarının de

Trabzon'da duraklar da akıllandı!

Trabzon Belediyesi toplu taşımacılıktan faydalanan vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan akıllı bilet uygulamasından sonra akıllı durakları da hizmete sundu. İlk etapta 10 adet yapılan akıllı duraklar 2 milyon 500 bin TL’ ye mal oldu.

Test çalışmalarının devam ettiği ve yakında hizmet vermeye başlayacak Akıllı Durak sistemi, yolculara, belediye otobüslerinin seyri hakkında bilgi veriyor. Ulaşım Kontrol Merkezi tarafından sürekli güncellenen bilgiler, akıllı duraklara yerleştirilen ekranlar vasıtasıyla, hangi otobüsün hangi durağa ne zaman geleceği, otobüslerin kalkış ve varış saatleri hakkında vatandaşlara bilgi veriyor. LD ekranda ayrıca otobüsün hat numarası, gidiş yönü, son durağın ismi ve kalan durak sayısı gösteriliyor. Belediye otobüslerine yerleştirilen ekranlarda da vatandaşlar otobüslerin seyri hakkında ve hangi durağa ne zaman ulaşacağı gibi konularda bilgi sahibi oluyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da ulaşım hizmetlerini çağdaş bir altyapıya kavuşturmak için akıl bilet ve akıllı durak sistemlerini vatandaşların hizmetine sunduklarını belirterek, “Akıllı duraklar sayesinde vatandaşlar, belediye otobüslerinin seyir yaptığı güzergâhlar, otobüsün nereden geldiği ve hangi saatte bekledikleri durakta olacağını öğrenebiliyor. Daha önce uygulamaya koyduğumuz akıllı kart uygulamasından sonra akıllı durakları da vatandaşların hizmetine sunduk. Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Trabzon insanı her şeyin en iyisine layıktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler