Trabzon'da dolmuş ne kadar?

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş beraberindeki şoför esnafı ile birlikte Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) binasına baskın gibi ziyarette bulundu.Dolmuş zamlarının görüşüldüğü gergin ziyarette TESOB Başkanı

Trabzon'da dolmuş ne kadar?

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş beraberindeki şoför esnafı ile birlikte Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) binasına baskın gibi ziyarette bulundu.

Dolmuş zamlarının görüşüldüğü gergin ziyarette TESOB Başkanı Metin Kara ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş arasında sert tartışmalar yaşandı.

TESOB Başkanı Metin Kara'nın Trabzon Valiliği'ne yaptığı "Dolmuş Zammı" ziyareti sırasında Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde toplanan çok sayıda dolmuş şoförü Oda Başkanı Turan Altuntaş ile birlikte Tabakhane mevkiindeki Yavuz Selim İş Merkezi'nde bulunan TESOB il binasına yürüdü. Polis ekipleri TESOB binasında ve çevresinde güvenlik önlemi alırken, Altuntaş ve beraberindeki dolmuş şoförleri ve durak başkanları Metin Kara'nın valilik ziyaretinden dönmesini beklediler.

TOPLANTIDA İTİŞİP KALKIŞTILAR

Kalabalık bir Şoför esnafını karşısında gören Kara, kısa şaşkınlık yaşayarak kendisine ait odayı gitti. Odasında yönetim kurulu üyeleri ile kısa bir görüşme yapan Kara, daha sonra toplantı salonuna gelerek şoför esnafının zam talebi ile ilgili olarak görüşlerini dinledi. Yapılan görüşme sırasında tartışmalar yaşanırken zaman zamanda itişmeler oldu.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın 3 yıldır zam alamadığını belirten Kara, "Dolmuş ücretlerinde değişiklik talebi esnafımızın hakkıdır. Ancak üniversite de bizimdir. Ben de 2 tane üniversite öğrencisi okuttum, aramızda da üniversitede okuyan evladı olanlar var" derken, Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş, şoför esnafının hakkının korunmadığını ifade ederek "Sen benim şoför esnafımın hakkını savunmuyorsun. Buradan söz almadan gitmeyiz. Zam talebimizin sözünü alıp gideceğiz. Zam almadan gitmeyiz, gerekirse burada yatacağız" diye konuştu. 
Kara, bu şartlarda ve bu tablo karşısında talepleri kabul edemeyeceğini ifade ederken, gerginlikler, itiş-kakışlar yaşandı.

ZAM TALEBİ KABUL EDİLDİ AMA...

Uzun tartışmalar ve gerginliklerin ardından TESOB Başkan Vekili Temel Korkmaz, şoför esnafına bir açıklama yaparak zam taleplerinin kabul edildiğini ancak pazartesi son bir nezaket görüşmesi yapacaklarını ifade ederek "Sivil 1.5 TL, öğrenci 1.2 TL zam talebiniz var. Pazartesi sizlerin temsilcileri ile son bir nezaket görüşmesi yapacağız. Buradan bu şekilde ayrılabilirsiniz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel