Trabzon'da doktora hakarete 1 yıl hapis

Trabzon'da hastanede görevli doktora "Sen ne biçim doktorsun, git fahişelik yap" diye hakaret eden hasta 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakaret suçundan yargılanan 58 yaşındaki M. H. Y.'nin 1 yıl hapis cezasını para cezasına çeviren mahkeme başkanı, bu

Trabzon'da doktora hakarete 1 yıl hapis

Trabzon'da hastanede görevli doktora "Sen ne biçim doktorsun, git fahişelik yap" diye hakaret eden hasta 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakaret suçundan yargılanan 58 yaşındaki M. H. Y.'nin 1 yıl hapis cezasını para cezasına çeviren mahkeme başkanı, bu cezayı da 24 eşit taksitte ödemesine hükmetti.

HAKARETE 24 TAKSİT

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli Dr. Zübeyde K. (39), kendisine muayene için gelen hastayı dışarıda beklemesini isteyince sinir krizi geçiren M. H. Y. (58) isimli hasta, "Sen ne biçim doktorsun, git fahişelik yap" diye hakaretlerde ve fiili saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı mahkemece 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın karar duruşmasına Doktor Zübeyde K. katılarak hazır bulunurken, M. H. Y. katılmadı. Tanık ifadelerini de dikkate alan mahkeme başkanı TCK 125/3 maddesi gereği hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan M. H. Y.'i 365 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın durumunu da dikkate alarak verilen cezayı 7.080 TL adli para cezasına çevirerek 24 ay eşit taksitte ödemesine hükmetti.

CAYDIRICILIK İÇİN CEZALAR ARTIRILMALI

Sanığa verilen cezayı az bulan Dr. Zübeyde K., bu tür saldırıları ve hakaretlerin önüne geçilebilmesi için cezaların da caydırıcı olması gerektiğini ifade ederek, "Doktora saldıranların fazla ceza alması için illa iz mi olmalı, illa ölmeli miyiz? Bugün yumruk attığı, hakaret ettiği için gerekli cezayı almayanlar yarın bıçakla, tabancayla saldırır. Caydırıcılık için cezalar artırılmalı ve bu tür eylemlere en üst limitten ceza verilmeli." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel