Trabzon'da doktor için yürüdüler

Gaziantep'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek için Trabzon sağlık çalışanları Trabzon Valiliği önünden Meydan Parkı Atatürk Alanı’na doğru protesto yürüyüşü düzenledi. Karad

Trabzon'da doktor için yürüdüler


Gaziantep'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek için Trabzon sağlık çalışanları Trabzon Valiliği önünden Meydan Parkı Atatürk Alanı’na doğru protesto yürüyüşü düzenledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı yürüyüşte beyaz önlüklerini giyen sağlık çalışanları ellerinde çeşitli pankartlar ile sembolik olarak kanlı bir doktor önlüğü taşıdılar.
Trabzon Tabipler Odası Başkanı Yakup Arslan, Gaziantep'te Dr. Ersin Aslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesinden dolayı derin üzüntü yaşadığını, şiddet olayını kınadıklarını söyledi. Aklına esenin doktor dövmeye çalıştığını, artık şamar oğlanı haline getirildiklerini ifade eden Arslan “Burada Gaziantep'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek hem de sağlık çalışanlarını ve kamu çalışanlarına karşı şiddeti protesto etmek için buradayız. Maalesef her geçen gün sağlık çalışanlarına karşı şiddet giderek artmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından polise, doktora, öğretmene her türlü kamu çalışanına karşı ciddi bir şiddet eğilimi var. Bu bir çıldırmışlığın bir cinnetin işareti bana göre. Maalesef çok üzüntülüyüz, tabiri caizse çalışırken korkuyoruz. Kardeşimizi şehit eden kişi dedesinden kalan 500 liralık maaşı alabilmek için doktordan ölüm raporunu geç vermesini istiyor. Doktor 'yapamam' deyince onu bıçaklıyor. Yani arkadaşımız 500 liraya kurban gitmiştir. Artık neyi bekliyoruz, meslek başında ölen üçüncü arkadaşımız. Bunu önlemenin tek yolu sağlıkta şiddet yasasının çıkmasıdır” dedi.
Grup daha sonra bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler