Trabzon'da doğalgaz kullanımı arttırılmalı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da doğalgaz kullanımının artırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir Trabzon bırakılması gerektiğini ifade etti.      Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, binaların yalıtımlı olması gerekt

Trabzon'da doğalgaz kullanımı arttırılmalı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da doğalgaz kullanımının artırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir Trabzon bırakılması gerektiğini ifade etti.      

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, binaların yalıtımlı olması gerektiğini belirtti. 
     
Trabzon'da binaların çoğunun yalıtımsız olmasından dolayı aşırı ısı kaybı yaşandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: 
   
''Aynı şekilde binaların mantolanmasına da dikkat etmeliyiz. Yapılacak binalarımızı mantolama usulüyle yapmalı, mevcut binalarımızda da tadilat yaparak mantolamalarını tamamlamayız.
 
Evlerimizde çift cam ve ısıcam kullanmamız da önemli derecede ısı kaybını azaltacaktır. Ayrıca ısı pay ölçer ve termostatik vana kullanımı da hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu.
 
Ateşleyicilerimizin kaloriferleri yakma ve kullanma yöntemleri ile baca temizliğinde gösterilecek özen ile yöneticilerimizin aldıkları kömürün kalitesine dikkat etmeleri de ısı kaybını azaltarak hava kirliliğinin önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler arasında bulunmaktadır.'' 
     
Doğalgaz kullanmanın önemine değinen Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: 
     
''Evinin önüne doğalgaz geldiği ve abone olduğu halde doğalgaz kullanmayanların sayısı çok yüksek. Trabzon'da doğalgaz ulaşan daire sayısı 16 bin 419, iş yeri sayısı ise 910 iken doğalgaz kullanan abone sayısı sekiz bin 784 kişi.
 
Toplam abone sayımız ise 10 bin 84 kişi. Yani bin 300 kişi abone olduğu halde doğalgazı kullanmıyor ve yedi bin 227 kişi de hattı olduğu halde doğalgaz kullanımına geçmemiş. Bu rakamı bütüne oranladığımızda hizmet sunulanın abone olma oranı maalesef yüzde 57'de kalmıştır. Bu durum bizi mahcup etmektedir.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler