Trabzon'da Doğalgaz çalışmaları

Trabzon’u doğalgazla buluşturmak amacıyla 13 mahallede devam eden şebeke döşeme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Mayıs 2009 yılında başlayan doğalgaz altyapı çalışmaları sonucu  Kalkınma, Üniversite, Konaklar, Kanuni 1 Nolu Bostancı ve 2 No’lu Bosta

Trabzon'da Doğalgaz çalışmaları

Trabzon’u doğalgazla buluşturmak amacıyla 13 mahallede devam eden şebeke döşeme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Mayıs 2009 yılında başlayan doğalgaz altyapı çalışmaları sonucu  Kalkınma, Üniversite, Konaklar, Kanuni 1 Nolu Bostancı ve 2 No’lu Bostancı Mahalleleri'nde doğalgazla buluştu. 2011 yılı içerisinde I ve II Nolu Beşirli, Aydınlıkevler, Karşıyaka ve Toklu, Bahçecik  mahalleleri ile Yeni Belediye Binası, Ticaret Merkezi, Valilik ve Adliye Sarayı'na doğalgaz verilmesi için başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor. Yapılan altyapı çalışmalarıyla 7 bin daire ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin doğalgaz kullanılabilecek altyapısı tamamlanırken 1200 dairede doğalgaz kullanılmaya başlandı. Her yıl 5 milyon dolar yatırımla devam eden doğalgaz çalışmaları sonucu beş yıl içerisinde Trabzon’un doğalgaz altyapısının tamamlanması hedefleniyor.

AKSA Karadenizgaz Bölge müdürü Recep Ünveren Trabzon’da Mayıs 2009 yılında başlayan doğalgaz altyapı çalışmalarının Trabzon Belediyesinin yoğun desteği ve teşviki ile şehrin birçok yerinde devam ettiğini belirterek, “ Kent genelinde 1200 daire doğalgazın konforunu ve ucuzluğunu yaşamaya başladı. 2011 yılında şehrin güneyinde Bahçecik, kuzeyinde Atapark, batısında ise Toklu, Karşıyaka ve Beşirli Mahallelerinde doğalgaz arzı sağlanması planlanmaktadır” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çevre kirliliğinin önlenmesi ve ucuz enerji açısından doğalgaz kullanımı çok büyük önem arz ettiğini belirterek, “ Yapılan çalışmalar neticesinde Trabzon’da altı mahallemizde doğalgaz kullanılmaktadır. 2011 yılı içerisinde de  I ve II No’lu Beşirli, Aydınlıkevler, Karşıyaka ve Toklu, Bahçecik, Yeşiltepe mahalleleri ile Yeni Belediye Binası, Ticaret Merkezi, Valilik ve Adliye Sarayı'na doğal gaz verilmesi için hat döşeme çalışmaları devam ediyor. Her yıl 5 milyon dolar yatırımla devam eden doğalgaz çalışmalarının toplam 25 milyon yatırımla beş yıl içersinde tamamlanması planlanıyor. Kentin tamamında doğalgaz kullanılmaya başlanmasıyla birlikte Trabzon temiz havaya kavuşacaktır” diye konuştu.

Evlerinde ve işyerlerinde doğalgaz kullanan vatandaşlar ise doğalgaz kullanma imkanını kendilerine sağlayan belediyeye teşekkür ederek, “ Eskiye göre hem rahatlık hem de ekonomik olarak gayet uygun. Temizlikte de çok önemli bir getirisi var” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel