Trabzon'da devletin parası nasıl heba oluyor?

 Trabzon’un Tonya ilçesinde, binlerce lira harcanarak 27 yıl önce tamamlanan cezaevi binası hiç kullanılmadan çürümeye terk edildi. Trabzon’un Tonya ilçesinde, ilçesinde bulunan mevcut  cezaevi binasının yetersiz kalmasının ardından 1983 yılında yapımına

Trabzon'da devletin parası nasıl heba oluyor?

 

Trabzon’un Tonya ilçesinde, binlerce lira harcanarak 27 yıl önce tamamlanan cezaevi binası hiç kullanılmadan çürümeye terk edildi.
 
Trabzon’un Tonya ilçesinde, ilçesinde bulunan mevcut  cezaevi binasının yetersiz kalmasının ardından 1983 yılında yapımına başlanılan ve 1986 yılında tamamlanarak Adalet Bakanlığı’na teslim edilen cezaevi binası güvenlik ve ulaşım sorunları gerçekçe gösterilerek hiç kullanılmadan çürümeye terk edildi.
 
İlçe merkezine yaklaşık olarak 4 kilometre uzaklıkta bulunan, Tonya Çimento Fabrikası’nın da yapılması planlanan Livalobo mevkiine 200 kişilik olarak inşa edilen cezaevi binası için 1983 yılında kapsamlı bir araştırma yapılmış ve uygundur raporu verilmişti.  Cezaevi binası, yaklaşık olarak 3 yıl süren yapım çalışmaları tamamlanarak hiçbir eksiği kalmadan Adalet Bakanlığı’na teslim edilmişti.  Tonya’nın mevcut cezaevinin taşınması planlanan bina için daha sonra ayrı bir rapor düzenlendi.
 
Binanın güvenlik ve ulaşım sorunları var denilerek mevcut cezaevinin oraya taşınmasının sakıncalı olacağı ifade edildi. Milletin vergileri ile binlerce lira harcanarak yapılan cezaevi binası için ne uygundur raporu veren, nede güvenlik ve ulaşım sorunu var diyerek kullanılmasını engelleyenlerden hesap soruldu.
 
Livalobo mevkiinde çürümeye derk edilen bina milletin parasının nasıl heba olduğunun en güzel örneklerinden birisi olarak harabe şeklinde ayakta durmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler