Trabzon’da dev kurultay yapılacak

Türk dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Trabzon’da yapılıyor. Dünyaca önemi olan bu kurultaya dünyadan toplam 42 Ülke katılması bekleniyor.Kurultayın kamuoyuna tanıtımı bugün Zorlu Grand otelde yapıldı.Tanıtım toplantısında Çevre ve Şeh

Trabzon’da dev kurultay yapılacak

Türk dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Trabzon’da yapılıyor. Dünyaca önemi olan bu kurultaya dünyadan toplam 42 Ülke katılması bekleniyor.

Kurultayın kamuoyuna tanıtımı bugün Zorlu Grand otelde yapıldı.

Tanıtım toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, “Trabzon da yapılan bu etkinlik Türk dünyası ve dünya için özgürlüğü simge ediyor. Böyle önemli bir organizasyonu bize vermeleri bizim için çok önemlidir” dedi.

15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan kurultayın geleceğin marka kimlikli ve kişilikli şehirlerini oluşturacağını söyleyen Türk dünyası Mühendislik ve Mimarlar birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, “Tarih geniş anlamda dünyamıza en büyük ticaret yolu olup halen güncelliğini koruyor . ipekyolunun kontrolü ve bu yollarda hakimiyet kurmuş medeniyetlerin mücadelesinin hikayesidir. İpekyolu’nu anlamadan tarihi doğru anlamak ve yazmak mümkün değildir" dedi.

Demirci, "Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘’Bugün bütün dünya milletleri aşağı yukarı akraba olmuşlardır. Ve olmala meşguldürler. Bu nedenle insan mensup olduğu milletin varlığını ve saadetini düşündüğü kadar bütün dünya milletlerinin huzur ve refanhını düşünmeli ve kendi milletinin saadetine ne kadar önem veriyorsa bütün dünya milletlerinin saadetine de katkıda bulunmak için elinden geldiği kadar çalışmalıdır’’ ifadesini buyurmuşlardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel