Trabzon'da dere isyanı! YETER ARTIK!

Trabzon’da dere eylemi Derelerimiz tabutların nedeni oldu Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde derede boğularak can veren Hasan Ustabaşı için halk ayaklandı.İhmaller sonucu bu ölümün gerçekleştiğini belirten vatandaşlar, ilçenin sevilen esn

Trabzon'da dere isyanı! YETER ARTIK!

Trabzon’da dere eylemi Derelerimiz tabutların nedeni oldu Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde derede boğularak can veren Hasan Ustabaşı için halk ayaklandı.

İhmaller sonucu bu ölümün gerçekleştiğini belirten vatandaşlar, ilçenin sevilen esnaflarından olan Hasan Ustabaşı’nın cinayet kurbanı olduğunu ifade ettiler.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

İlçe meydanında toplanan 250 kadar vatandaş, Hasan’ın ölümüne neden olan deredeki çukur alana kadar slogan atarak yürüdüler. “Hasanlar ölmesin”, “Dereler kan akmaya başladı”, “Dereler bizimdir”, “Suçlu kimse ortaya çıksın” diyerek slogan atanlar arasında yer alan Hasan Ustabaşı’nın annesi Cevheriye Ustabaşı, “Ben deremizin deniz olduğunu bilmiyordum öyle olduğunu bilsem oğlumu dereye göndermezdim. Oğlum 10 yaşından beri bu dereye gelirdi. Şimdi dere çamur akıyor, her yerde çukur var. Ölüm çukurları” dedi.

dere.jpg

Hasan Ustabaşı’nın öldüğü noktada basın açıklaması yapan Çevre Komitesi adına emekli öğretmen Gülhan Emir, “Uzun yıllar önce deremiz, çocuklarımızın yalın ayaklarla içinde oyunlar oynadığı, balıkların nedensiz ölmediği, tertemiz suyuyla berrak akan sağlıklı bir akarsuydu. Bu dedelerimizin mirası deremiz; şimdilerde içinde sevdiklerimizin ölümle pençeleştiği hatta toprağa gönderilen tabutların nedeni oldu” dedi.

YÜREĞİMİZ YANDI

“Kanlarımız içine karıştı” diyen Emir, “Her gün korkar hale geldik. Son olayda ise yüreğimize ateşler düştü. İlçemizin sevilen esnaflarından, bir karıncayı bile incitmeyen Hasan kardeşimiz, doğal dengesi bozulan deremizle birlikte toprağa karıştı. Derinliğini bilmediği yerde, uyarılmadığı için boğularak can verdi. Yetkililere buradan sesleniyoruz. Başka Hasanlar ölmesin! Yüreğimiz yandı başkalarının yanmasın” şeklinde konuştu.

YETER ARTIK

Emir son olarak şunları söyledi; “Deremizin doğal dengesini kimler bozmuşsa, kimlerin ihmali varsa cezalandırılmasını istiyoruz. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı denetimsiz ıslah çalışmaları yetmezmiş gibi hiçbir uyarıcı levha bile konulmaması işin ne kadar korkutucu ve ürkütücü olduğunu gözler önüne sermiştir. Ayrıca deremizin üzerinde yapılan izinsiz çalışmalar, hafriyat alımları, gece içine karıştırılan atıklar, endişemizi 10 kat daha artırmaktadır. Buradan tüm Trabzon Milletvekillerine, Trabzon Valisi’ne sesleniyoruz. Yeter artık! Vicdanınızı dinleyin" 

Haberin videosu birazdan burada:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler