Trabzon'da deprem!

Trabzon'da bugün (29.03.2011) saat 12:00'da deprem oldu. Trabzon'un 5 km kadar güneyindeki Kutlugün, Kireçhane, Demirtaş köylerinin istikametinde uzanan doğu batı doğrultulu fay üzerinde büyüklüğü 3.0 olan deprem oldu. Haber61.Net'in Kandilli Rasathanesi'

Trabzon'da deprem!

Trabzon'da bugün (29.03.2011) saat 12:00'da deprem oldu. 

Trabzon'un 5 km kadar güneyindeki Kutlugün, Kireçhane, Demirtaş köylerinin istikametinde uzanan doğu batı doğrultulu fay üzerinde büyüklüğü 3.0 olan deprem oldu. 

Haber61.Net'in Kandilli Rasathanesi'nden aldığı bilgiye göre, "Depremi oluşturan kırılma yerin 5.3km derinliğindedir. Bu fay batıda Akçaabat doğuda Araklı arasında uzanan yaklaşık 45 km uzunluğunda bir fay zonudur. Son birkaç yıl içinde bu fay zonunda aynı büyüklükte 10 a yakın deprem olmuştur. Boztepe Fayı olarak isimlendirilen bu fay ,doğu-batı doğrultusunda uzanan ,350-450m yüksekliğindeki Trabzon- Akçaabat sırtını yükselten ve sırtı güneyden sınırlayan faydır.

Bilimsel olarak aktif fay veya deprem çekincesi olan fay, 10.000 yıl içerisinde bir kere deprem üretmiş faya denir. Neden 10.000 yıl? Çünkü dünyada fay hızına bağlı olarak 10.000 yıl arayla büyük deprem üreten faylar vardır" denildi.

Trabzon sırtı ve onu güneyden sınırlayan BOZTEPE FAYININ ( kutlugün-Demirtaş) uydudan görünüşü. Trabzon depremi bu fay üzerinde olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel