Trabzon'da deniz boğulmalarına vali önlemi!

Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Bele

Trabzon'da deniz boğulmalarına vali önlemi!
Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Büyükşehir Belediyesi İmardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanı ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
 
İmarla ilgili yapılan çalışmaların görüşüldüğü toplantıda büyükşehir yapılanmasının ardından geçmişten gelen sıkıntılar değerlendirilip, geleceğe yönelik hedefler ortaya konuldu. Bunun dışında kıyı kanunuyla ilgili belli konuları ele alınarak özellikle yaz sezonuyla beraber denizlerde artan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için sahillerde ve plajlarda alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu. 
 
Toplantının ana temasını büyükşehir yapılanmasıyla geçmişten gelen imar yükünün geleceğe taşınması hususunun oluşturduğunu ifade eden Vali Öz şunları söyledi: “Kapanan belde belediyelerinin imarla ilgili yapmış olduğu çalışmaların genel bir değerlendirmezsini yaptık. Valiliğimize ve ilgili birimlerimize özellikle imarla ilgili intikal eden şikayetler vardı. Bu çerçevede var olan sıkıntıları değerlendirilip gerekli inceleme ve soruşturmaları başlatarak sonuçlarını ele aldık. 
 
 Bu alanda yapılması gerekenler yazıyla büyükşehire ve ilgili belediyelere gönderildi. Bundan sonraki süreçte Trabzon genelinde beldelerin kapanmasından sonra büyükşehir yapılanmasına geçişle beraber imar, plan ve uygulamalarını bu çerçevede değerlendirme konusunda genel prensip kararı alındı. Uygulamaları hep birlikte takip edeceğiz. “dedi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel