Trabzon'da demircilik bitmek üzere

 Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Acısu Yaylası’nda demircilik yaparak hayatını kazanan 67 yaşındaki Hasan Karagül, sanatın artık para etmediğini söyledi.  Acısu Yaylası’ndaki atölyesinde zor şartlar altında çalışan demirci ustası Karagül, kazma, keser

Trabzon'da demircilik bitmek üzere

 

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Acısu Yaylası’nda demircilik yaparak hayatını kazanan 67 yaşındaki Hasan Karagül, sanatın artık para etmediğini söyledi. 
 
Acısu Yaylası’ndaki atölyesinde zor şartlar altında çalışan demirci ustası Karagül, kazma, keser, kürek, balta, bel gibi ziraat aletleri imal ediyor.
Kırsal alanda tarımla uğraşan nüfusun azalmasıyla birlikte demircilik mesleğinin bitme noktasına geldiğini kaydeden Karagül, "Ülkemizin farklı yerlerinde bu işi sürdüren meslektaşlarımızın sayısının giderek azaldığını düşünüyorum. Mesleği öğretecek çırak dahi bulamıyoruz. Gençlerimiz maalesef bu işi tercih etmiyor. Demircilik, bilek gücü ile icra edilen zerafet, dikkat ve titizlik isteyen bir meslek. Ancak, mesleğimiz gelişen teknolojinin yanında kırsal alanda tarımla uğraşan nüfusun azalması birlikte bitme noktasına geldi. Bunun yanında kalaycılık, değirmencilik, dokumacılık, tenekecilik, nalbantlık, semercilik ve sepetçilik gibi bir zamanların gözde meslekleri değişen ekonomik şartlar sonucu seri üretime, robotlara, makinelere yenik düşerek birer birer yok oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler