Trabzon'da da eğitim-öğretim başladı

 Trabzon'da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.  Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu'nda organize edilen törene Vali Recep Kızılcık, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı, Belediye Baş

Trabzon'da da eğitim-öğretim başladı

 

Trabzon'da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. 
 
Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu'nda organize edilen törene Vali Recep Kızılcık, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı. 
 
Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılına 'merhaba' demenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, amaçlarının sürekli kendini geliştiren, dünya ile yarışan bir gençlik yetiştirmek olduğunu söyledi. 
 
En büyük sorumluluğun öğretmenlere düştüğünü ifade eden Kızılcık, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları vurguladı: 
 
''Binalarımız ne kadar kaliteli olursa olsun, eğitim ve öğretim araçlarımız ne kadar son teknoloji olursa olsun, önemli olan sizlere sevgi ve şefkatle yaklaşacak öğretmenlerin ve idarecilerin olmasıdır. Üç aydır okulda sizleri bekleyen öğretmenleriniz ile buluşacaksınız. Yeni uygulamaya sokulan 4+4+4 sistemi ile sizler kabiliyetinize uygun şekilde yerleştirileceğiniz okullarda dünya gençliği ile yarışan insanlar olacaksınız.'' 
 
Vali Kızılcık, çocukların kendine güvenen, analitik düşünen birer birey olarak yetişmelerine son derece önem verdiklerine dikkati çekerek, ''Değerli yavrularımız sizler de kendinizi yeni müfredata adapte ediniz. Çünkü sizler bizler için son derece önemlisiniz. Ulu Önderimiz Atatürk'ün de belirttiği bir gençlik yaratmak bizlerin en önemli hedefi. Dünyada fark edilen bir ülke olmamızda siz genç nüfusun payı çok yüksek'' dedi. 
 
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı, okulların sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretime başlaması için emek veren Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve öğretmenlere teşekkür etti. 
 
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, ''Öğretmenlerimize bu önemli görevlerinde başarılar diliyorum. Vatanın bölünmez bütünlüğünde, modern bilim ve teknolojiye ulaşmak siz öğretmenlerimizin eseri olacak'' diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel