Trabzon'da Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyetinin 87. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamımda Akçaabat, Arsin ve Of'ta törenler düzenlendi.  Akçaabat kaymakamı Erol Özkan'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan törenler, kaymakamlık binası önünde devam etti.Törene, Akçaa

Trabzon'da Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyetinin 87. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamımda Akçaabat, Arsin ve Of'ta törenler düzenlendi. 

 

Akçaabat kaymakamı Erol Özkan'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan törenler, kaymakamlık binası önünde devam etti.


Törene, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Binbaşı Okan Uslu, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Akçaabat Kaymakamı Özkan, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün insan onuruna en yakışır yönetim şekli olarak gösterdiği Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade ederek, ''Dünyanın gördüğü ender yıkımlardan birisi olan 1. Dünya savaşı sonrası parçalanan Osmanlı imparatorluğunun külleri arasından yeniden doğan genç Türkiye Cumhuriyeti, bugün ulu önderimizin az zamanda büyük işler başardık sözünü haklı çıkartan büyük atılımlar gerçekleştirerek dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip güçlü bir ülke haline gelmiştir'' dedi. 

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler ve Akçaabat Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterileri ile sona erdi.
    
     -ARSİN- 
     
 Arsin'de düzenlenen törenler ise İlçe Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.
    

Arsin Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Adem Çalış, Arsin Cumhuriyet Başsavcısı İlker Süzen, Arsin Emniyet Müdürü Şinasi Kılıç, Arsin Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gürsoy, daire amirleri ve öğrenciler katıldığı tören, Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı.
    

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kaymakam Doğu, Türk milletinin en iyi idare sistemi olan Cumhuriyeti, her geçen gün daha güçlü hale getirdiğini belirterek, ''Büyük Türk milleti olarak Cumhuriyetin bize gösterdiği ulvi yoldan ilerleyerek, büyük bir azim ve kararlılık içerisinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği müreffeh Avrupa toplumlarını bile geçme yolunda emin adımlarla yürüyoruz'' diye konuştu.
    

Öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okuduğu tören, geçit töreniyle son buldu.
    
     -OF-
    
     Of Kaymakamı Tuncay Sonel'in makamında başlayan etkinlikler, ilçe stadında devam etti.
    

Buradaki törene, İlçe Kaymakamı Sonel'in yanı sıra Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Günay Ayvaz ve Of Belediye Başkanı Oktay Saral ile vatandaşlar katıldı.
     Cumhuriyetin 87. yılının tüm yurtta olduğu gibi Of'ta da büyük bir coşku içerisinde kutlandığını ifade eden Sonel, ''Türkiye Cumhuriyeti konumu olarak bir yıldız gibi parlamakta. Bundan rahatsız olan özellikle dış mihraklar var. Bunlara ödün vermemek için birlik ve beraberliğimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz'' dedi.
    

Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından folklor ekipleri gösterilerini sundu.
    

Etkinlikler kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçit töreni yapıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel