Trabzon'da çöpe çözüm aranıyor

 Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) Meclis Toplantısı yapıldı.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığındaki toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Beled

Trabzon'da çöpe çözüm aranıyor

 Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) Meclis Toplantısı yapıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığındaki toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, TRABRİKAB üyeleri ile Trabzon ve Rize ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantıda TRABRİKAB Meclis Başkanlığına seçilen Vali Öz, birliğin bugüne kadar önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Bu zamana kadar yoğun mesailer harcandı. Düzenli depolama konusunda belli mesafeler alındı. Düzenli depolama kapasitesinin dolması üzerine meclisimiz enerji üreten sistemin kurgulanması için altyapı hazırladı. Bundan sonraki süreçte yer konusunu bir an önce çözüp ihale aşamasına geçeceğiz. Çünkü mevcut depolama alanı bizi her geçen gün sıkıştırıyor. Hem fiziki, hem de kapasite olarak sıkıntılarımız var. Daha önceki meclis toplantılarında alınan kararların fiiliyata geçirilmesi için hem meclisimiz hem de encümen üyelerimizle yoğun çalışma temposu yürüteceğiz" dedi.

Mevcut depolama alanındaki birikmiş gazın enerji üretiminde kullanılması için ikinci bir ihale süreçleri olduğunu ifade eden Öz, "Bununla ilgili de daha önceki meclis toplantılarımızda karar almıştık. Önümüzdeki süreçte encümen ve ilgili mekanizmalarla süreci en iyi şekilde yürüteceğiz. Oradaki birikmiş çöpten enerji üreterek hem birliğimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise çöple ilgili sorunların giderilmesi konusunda birinci adımın yerin belirlenmesi olduğunu kaydederek, "Yer araştırmamız sürmektedir. Alternatifler araştırılırken alanın yeterli olabilmesi en önemli adımdır. Bu süreci önümüzdeki bir ay içinde sonuçlandırmaya gayret edeceğiz" dedi.

Çöp konusunda ilçe belediyelerinin yükümlülüklerinin azaltılmasının planlandığını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Toplanacak çöpün transfer istasyonlarına kadar getirilmesinin ötesinde belediyelerimize başka bir yükümlülük yüklemeyeceğiz. Transfer istasyonlarından çöpün işleneceği tesislere getirilmesinin bütün bedeli Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek ancak Trabzon hudutları içinde olan belediyelerden ödeyebildiğimiz için yasal olarak Rize Belediyemizin bir önceki statü ile katılımları devam etmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, TRABRİKAB Yönetim Kurulu Başkanlığına Vali Öz, birinci başkan vekilliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ikinci başkan vekilliğine Rize Belediye Başkanı Kasap seçildi. Toplantıda ayrıca plan ve bütçe komisyonu üyeleri, katip üyeleri ile birlik encümen üyeleri belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel