Trabzon'da çocuklara denizi tanıtıyorlar

 Çocuklara deniz bilincini aşılamak için başlatılan 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' projesi kapsamında Trabzon'da çocuklara deniz bilimleri konusunda eğitim veriliyor.Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde başlatılan deniz bilimleri eğitimi

Trabzon'da çocuklara denizi tanıtıyorlar

 Çocuklara deniz bilincini aşılamak için başlatılan 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' projesi kapsamında Trabzon'da çocuklara deniz bilimleri konusunda eğitim veriliyor.

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde başlatılan deniz bilimleri eğitimi çalışmasına yaklaşık 100 çocuk katılıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi ortaklığında ve TUBİTAK desteğiyle gerçekleştirilen, 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' projesiyle ilgili bilgi veren Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, "Çocuklara önce denizi tanıtacağız, yaşayan varlıkları sunularla anlatacağız. Amaç, çocukların denizdeki yaşam döngüsünü anlayabilmelerini sağlamak. Eğitmenler eşiğinde denizdeki canlıları tanıtacağız. Deniz duyarlılığını anlatabilme açısından çevre temizliğine dikkat çekmek için faaliyetlerimizde olacak. Denizi ve denizdeki yaşamı anlatma açısından farkındalık yaratmayı düşünüyoruz" dedi.

Proje kapsamında uzman eğitmenler, 4 gün sürecek etkinliğe katılan öğrencilere deniz ekosistemi ve işleyişi konularını oyunlar ve uygulamalı atölye çalışmaları eşliğinde anlattı. Eğitim programının ardından projeye katılan öğrencilere katılım sertifikaları verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler