Trabzon'da "Çocuk ve İletişim" konferansı

Konferansa Psikolog ve İletişim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu konuşmacı olarak katılırken, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Miktad Eyüboğlu, Şube

Trabzon'da "Çocuk ve İletişim" konferansı


Konferansa Psikolog ve İletişim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu konuşmacı olarak katılırken, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Miktad Eyüboğlu, Şube Müdürü Yusuf Sever, Ana sınıfı öğretmenleri ve vatandaşlar dinleyici olarak katıldı.
Verdiği konferansta çocuk psikolojisi ve çocukla iletişim konuları üzerinde duran Cüceloğlu, “Eğer karşımızdakilerle anlamak istiyorsak olaylara onların zemininden bakmayı bilmeliyiz. Zeminler olayları ve nesneleri anlamamızda ve anlamlandırmamızda en büyük etkenlerdir. Aynı nesneleri değişik zeminlerde farklı algılayabiliriz. İşte bu yüzden olaylara çocukların zemininden bakabilirsek onlarla doğru iletişimi kurmuş oluruz. Doğan her çocuk potansiyel birer filozof ve felsefecidir. O yüzden doğasının gereği olarak olaylara karşı merakla yaklaşmaktadır. Bizler anne babalar ve eğitimciler olarak çocuklara doğru soruyu sorarak onları faydalı olanı bulmaya yönlendirmeliyiz” dedi.
Cüceloğlu, son zamanlarda medyada sıkça yer alan doktorlara şiddet konusuna değinerek, “Bugün tıp fakültelerinin ders müfredatında İletişim dersi bulunmamakta. Belki yaşanan son olaylar YÖK için bir uyarıcı nitelik taşırda iletişim dersi bu okullarda da okutulmaya başlar. Her şeyin temeli iletişimdir. İletişimin olduğu yerde çatışma olmaz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler