Trabzon'da çocuk mahkumların hayalleri resmedildi...

Trabzon'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve değişik ülkelerden 70 ressamın katıldığı Uluslararası Bayan Ressamlar Festivali kapsamında Trabzon Bahçecik Cezaevi'nin çocuk koğuşlarının havalandırma boşluğu, kapı ve duvarlarına, çocuk tutuklu ve hükümlülerin özl

Trabzon'da çocuk mahkumların hayalleri resmedildi...
Trabzon'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve değişik ülkelerden 70 ressamın katıldığı Uluslararası Bayan Ressamlar Festivali kapsamında Trabzon Bahçecik Cezaevi'nin çocuk koğuşlarının havalandırma boşluğu, kapı ve duvarlarına, çocuk tutuklu ve hükümlülerin özlemlerini içeren resimler çizildi.
 
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 54'ü yabancı 16'sı Türk olmak üzere 70 kadın ressamın katıldığı Uluslararası Femin-Art Kadın Ressamlar Festivali'nde buluşan ressamlar, Trabzon E Tipi Bahçecik Cezaevi'nde etkinlik düzenledi. Geçtiğimiz yıl yapılan festival kapsamında aynı cezaevinde kadınlar koğuşunun duvarlarına kadınların özlemini içeren figürler çizen ressamlar, bu yıl da çocuk koğuşunun havalandırma boşluğu, duvar ve kapılarını çocukların istekleri doğrultusunda resimle süslediler.
 
BALON, SALINCAK İSTEDİLER
 
Femin-Art Bayan Ressamlar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, amaçlarının kadın ressamlar olarak sosyal etkinliklere katılmak ve bu tür organizasyonlarla insanlara farklı aktiviteler sunmak olduklarını belirterek, "Adalet Bakanlığından aldığımız özel izinle geçtiğimiz yıl bu cezaevinde kadınlar koğuşlarının duvarlarını resimlemiştik. Şimdi de çocukların kaldığı koğuşların duvarlarını yine onların istekleri doğrultusunda resimledik. Kimi mahkum çocuk balon, kimi salıncak, kimi köydeki evinin önündeki ağacı istedi. Arkadaşlarımız da bu istekler doğrultusunda duvarları resimlediler" diye konuştu.
 
1-031.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel