Trabzon'da çiftçilere duyuru

 Arsin İlçe Tarım Müdürü Şenol Kurkan, ilçe genelinde fındık alanlarında 'eğitim yayım'çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Ziraat mühendisleri Halit Kıvanç Sekban, Ali Özcan ve Merve Halim'in "fındık kozalak akarı ve fındık kurdu" konularında çiftçilerl

Trabzon'da çiftçilere duyuru

 

Arsin İlçe Tarım Müdürü Şenol Kurkan, ilçe genelinde fındık alanlarında 'eğitim yayım'çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ziraat mühendisleri Halit Kıvanç Sekban, Ali Özcan ve Merve Halim'in "fındık kozalak akarı ve fındık kurdu" konularında çiftçilerle toplantılar yaparak eğitim verdiklerini ifade eden Kurkan, şunları kaydetti:

"Yörede çiftçiler tarafından mantar diye adlandırılan kozalak akarının bazı fındık bahçelerinde yoğun olduğunu tespit ettik. Bölgemizde kozalak zararı ile en iyi mücadele tekniği, kış aylarında fındık ocaklarının yapraksız olduğu dönemlerde elle kozalakların toplanarak bahçenin bir kenarına atılmasıdır. Böylece kozalaklar içindeki akarların baharda yayılmaları da önlenmiş olur. Bir fındık dalında ortalama 5 kozalak akarı var ise ilaçlamaya karar verilir, ilaçlamanın da en uygun zamanı nisan ayıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler