Trabzon'da ciddi bir potansiyel var!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz bölgesinde çok ciddi bir turizm potansiyeli bulunduğunu söyledi. Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen, DOKA Bilgilendirme

Trabzon'da ciddi bir potansiyel var!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz bölgesinde çok ciddi bir turizm potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen, DOKA Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, Turizmde Bölge Potansiyelinin Harekete Geçirilmesine Yönelik Mali Destek Programı ve Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 22 Aralık 2010 itibariyle teklif çağrı ilanına çıktıklarını belirtti.

Bilgilendirme toplantısının, teklif çağrısı kapsamında işletmeler ve kurumlar tarafından sunulacak projelerin sayı ve kalitesini yüksek tutmak, potansiyel hibe faydalanıcıları ve konuya ilişkin bütün paydaşlara yönelik mali destek programları hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Kaldırım, gelecek projeleri heyecanla beklediklerini vurguladı.

Kaldırım, turizmin bölgede çok önemli bir sektör olduğuna dikkati çekerek, ''Doğu Karadeniz bölgesinde çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Bölgeye her geçen gün artan bir ilgi mevcut. Ancak bunun yanı sıra sektörün sıkıntıları da bulunuyor'' dedi.

Sektörün sıkıntılarını dikkate alarak turizm alanında proje çıkarmaya karar verdiklerini anlatan Kaldırım, şöyle devam etti:

''Turistin bölgede ortalama kalış süresi 1.4 gün. Bu sürenin artırılması çok önemli. Yatak kapasitesinin artırılması ve mevcut yatakların durumunun iyileştirilmesi gerekiyor. Sektörde çalışanların eğitilmesi de yine çok önemli. Biz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz, ama altyapının iyileştirilmesi gerekli. Bu projeler de bu amaçla hayata geçirilecek.''

Kaldırım, altyapının güçlendirilmesi, alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesi ve tanıtımın çok önemli olduğunu ifade ederek, turizme yeni bir dinamik kazandıracak proje beklediklerini kaydetti.

Bilgilendirme toplantısı DOKA uzmanlarının, Turizmde Bölge Potansiyelinin Harekete Geçirilmesine Yönelik Mali Destek Programı ve Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı hakkında bilgi sunmaları ve katılımcıların sorularını yanıtlamalarıyla tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel