Trabzon'da cezalarını böyle çekiyorlar

Trabzon’da bu yıl, son 1 yıl hapis cezası kalan yaklaşık 800 kişi, cezaevi yerine kamuya yararlı işlerde çalıştırılarak cezalarını çekiyor.  Trabzon’da, çeşitli suçlardan hapis cezasına çarptırılan ve son 1 yılı kalan yaklaşık 800 kişinin, cezalarını Dene

Trabzon'da cezalarını böyle çekiyorlar
Trabzon’da bu yıl, son 1 yıl hapis cezası kalan yaklaşık 800 kişi, cezaevi yerine kamuya yararlı işlerde çalıştırılarak cezalarını çekiyor. 
 
Trabzon’da, çeşitli suçlardan hapis cezasına çarptırılan ve son 1 yılı kalan yaklaşık 800 kişinin, cezalarını Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü gözetiminde kamuya yarar sağlayan işlerde çalıştırılarak çektikleri öğrenildi.
 
Trabzon Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde 6291 ve 6252 sayılı yasalar kapsamında kanunun 2012 yılının Nisan ayında yürürlüğe girmesiyle birlikte, cezaevinde kalan son bir yılını Denetimli Serbestlik kapsamında dışarıda çeken kişi sayısının şu ana kadar yaklaşık bin 400 kişiyi bulduğu öğrenildi.
 
Yasa dahilinde söz konusu kişiler cezalarını dışarıda kamu hizmeti, ev hapsi, imza yükümlülüğü gibi uygulamalarla tamamlayacak. Ramazan ayı olması dolayısıyla müftülük bünyesinde, camilerde temizlik işlerinde çalışan sayısında da artış gözlendi.
Öte yandan, Trabzon Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nde, cezaevinde kalanlara yönelik katkı amaçlı bir takım seminerler de düzenleniyor. Topluma adapte olma adı altında öfke kontrolü, sağlık, Kızılay, İşkur gibi alanlarda seminerler veriliyor. Gruplar halinde verilen seminerlere ilgi olduğu gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler