Trabzon'da Çevre Günü Etkinlikleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Karadeniz Çevre Günü Etkinlikleri 31 Ekim-1 Kasım 2012 tarihinde Trabzon'da yapılacak. KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde 31 Ekim Çarşamba günü saat 09.00'da başlayacak olan etkinliği KTÜ

Trabzon'da Çevre Günü Etkinlikleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Karadeniz Çevre Günü Etkinlikleri 31 Ekim-1 Kasım 2012 tarihinde Trabzon'da yapılacak. 

KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde 31 Ekim Çarşamba günü saat 09.00'da başlayacak olan etkinliği KTÜ ODTÜ Sinop Üniversitesi'nden öğretim görevlileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri katılacak. Bilindiği üzere çeşitli kirleticiler nedeniyle kirlenmesinin önlenmesi amacıyla 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz'in kirliliğe karşı korunması için hazırlanan Bükreş Sözleşmesi ülkemizin de aralarında bulunduğu Karadeniz'e kıyı olan 6 ülke temsilcisi tarafından imzalanmıştı.
 
Bahse konu sözleşme sonrasında 30-31 Ekim 1996 tarihinde de 'Karadeniz'in Rehabilitasyonu ve Korunması için Stratejik Eylem Planı' imzalanarak Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerce her yıl kutlanmak üzere 31 Ekim tarihi, 'Uluslararası Karadeniz Günü' olarak ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel