Trabzon'da camiler pırıl pırıl

Trabzon Belediyesi kent merkezindeki 100 camide Ramazan dolayısıyla temizlik çalışması yürütülüyor.Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı münasebetiyle kent merkezinde bulunan bütün camilerin iç temizliğini yapt

Trabzon'da camiler pırıl pırıl

Trabzon Belediyesi kent merkezindeki 100 camide Ramazan dolayısıyla temizlik çalışması yürütülüyor.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı münasebetiyle kent merkezinde bulunan bütün camilerin iç temizliğini yaptıklarını söyledi.
Şehir merkezinde bulunan 100 caminin iç temizliğine Ramazan ayının ilk haftasında başlandığını belirten Gümrükçüoğlu, ''Bugüne kadar camilerin tamamına yakınının iç temizliği gerçekleştirildi. Tüm camilerin temizliğinin bu hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor'' dedi.
Gümrükçüoğlu, özellikle camilerin halılarının yıkanması için son model sanayi tipi halı yıkama makinesi aldıklarını ifade ederek, ''Halılar temizlik görevlilerimiz tarafından makine aracılığıyla yıkandıktan sonra kısa sürede kurutuluyor. Cemaat yaklaşık iki saat sonra halılar üzerinde namaz kılabiliyor'' diye konuştu.
    
-''İBADETHANELERİMİZİN TEMİZLİĞİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''-
    
İslam dininde temizliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
''Kendimizin ve kullandığımız alanların temiz olması dinimizin gereklerindendir. Özellikle de ibadethanelerimizin temizliği bizler için çok önemli. Sürekli kullanılan ve toplu ibadet edilen camilerimizin temizliğine belediye olarak özen gösteriyoruz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde, her zaman temiz olan camilerimizin, dolup taştığı Ramazan ayında temizliğine daha da dikkat ediyoruz.''
Gümrükçüoğlu, camilerin halılarının, iç ve dış çevre temizliğinin yanı sıra, diğer eksikliklerini de giderme noktasında her türlü yardımı yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, şehir merkezindeki camilerin temizliğinin büyük bölümünün tamamlandığını, temizlik çalışmalarının Ramazan ayı boyunca itina ile devam edeceğini ifade ederek, talep olması halinde çevre köylerdeki camilerin temizliğini de yapmaya gayret edeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler