Trabzon'da Camii'de hırsızlık

Trabzon’un Ortahisar Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan Ortahisar Fatih Büyük Camii’nde gece 01:05 sıralarında meydana geldi.

Trabzon'da Camii'de hırsızlık

Trabzon’un Ortahisar Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan Ortahisar Fatih Büyük Camii’nde gece 01:05 sıralarında meydana geldi. Camiye giren hırsız yada hırsızlar caminin ikinci katındaki kemerin altında yer alan el yapımı 21 metrekarelik bir halıyı çalıp olay yerinden uzaklaştı. Olay sonrası camide halının olmadığını fark eden cami imamı Aydın Murutoğlu, olayı en yakın polis karakoluna giderek ihbar etti.

1463 yılında Fatih Sultan Mehmed'in Trabzon’u fetihten sonraki ilk cuma namazını kılarak camiye çevirdiği Ortahisar Büyük Camii’nden çalındığı iddia edilen halının 250 yıllık bir tarihi olduğu belirtildi. Camide yaşanan hırsızlık olayı sonrası çevre esnafın dükkânlarının birinde güvenlik kamerasında olay saatinde iki aracın camiye yanaştığı ve kısa bir süre sonra cami önünden Meydan Mahallesi istikametine gittiği gözlemlendi.

Hırsızın yakalanması için polislerce çalışma başlatılırken, çevredeki bazı esnaf ve cami cemaati hırsızların halen daha neden yakalanamadıkları sorusunu hatırlatarak, hırsızların olay günü yatsı namazından sonra camide gizlenerek halıyı çaldıklarını ileri sürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler