Trabzon'da çam kesilmesi böyle engellenecek

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü, yılbaşı dolayısıyla ağaç kesimlerinin önüne geçebilmek için vatandaşlara dikmek için göknar ve ladin fidanları veriyorTrabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, her yıl yılbaşı kutlamaları nedeniyle bazı illerde ağaç kesimi

Trabzon'da çam kesilmesi böyle engellenecek

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü, yılbaşı dolayısıyla ağaç kesimlerinin önüne geçebilmek için vatandaşlara dikmek için göknar ve ladin fidanları veriyor

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, her yıl yılbaşı kutlamaları nedeniyle bazı illerde ağaç kesimi için girişimlerde bulunulduğunu belirterek, şuana kadar Karadeniz'de bu yönde bir tahribatın yaşanmadığını söyledi.

Bilinçlendirme çalışmaları ve önleyici tedbirlerin kaçak ağaç kesimini önemli ölçüde azalttığını dile getiren Gedikli, yeni yıl dolayısıyla yılbaşı ağacı olarak kullanılan süsleme ağaçlarını yasa dışı yollarla ormanlık alandan temin edenlere ise cezai müeyyideler uygulandığını anımsattı.

Gedikli, yılbaşı ağacı talep eden vatandaşlara ağaç fidanı temin ettiklerini anlatarak, "Yılbaşı ağacı süslemek isteyen vatandaşlarımız, bizden saksı içerisinde olan fidanı alarak süslemesini yapıyor ve işi bitince de fidanı bahçesine dikiyor. Bölgemiz yılbaşı ağacına yönelik gelen taleplerini ağaç kesimi olarak değil fidan dikimi olarak değerlendiriyor" diye konuştu.

EN ÇOK GÖKNAR VE LADİN FİDANLARI TERCİH EDİLİYOR

Bölge olarak gelen talepleri karşılayabilecek kapasitede olduklarını vurgulayan Gedikli, Orman Bölge Müdürlüğü olarak Trabzon'da iki, Rize ve Bayburt'ta da birer fidan üretim sahaları olduğunu kaydetti.

Gedikli, bu yıl içerisinde 6 milyon 300 bin fidan üretimi yaptıklarını vurgulayarak, "Yeni yılda 7 milyon 300 bin fidan üretmeyi planlıyoruz. Fidanlarımız da oldukça çeşitli. Bölge olarak en çok doğu ladini ve doğu kayını üretiyoruz. Bunun dışında kestane, ceviz, meyveli türler ve diğer süs türlerinin üretimi yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de yeni yıla girerken vatandaşların "yılbaşı ağacı" süslemek için en çok göknar ve ladin fidanlarını tercih ettiğine dikkati çeken Gedikli, "Vatandaşımız göknar ve ladini form bakımından güzel olduğu için tercih ediyor. İki fidanımız da yöremizin ağaç türüdür ve elimizde mevcuttur. Bu kapsamda yılbaşında iki fidana dönük olan talepleri çok rahatlıkla karşılayabiliriz. Yeter ki vatandaşlar bizden talepte bulunsunlar'' şeklinde konuştu.

FİDAN SEVGİSİ ÇOCUKLARA KÜÇÜK YAŞTA AŞILANMALI

Gedikli, vatandaşların fidan dikmeye özendirilmesi için çeşitli çalışmalarının olduğuna dikkati çekerek, personellerinin ana sınıfı başta olmak üzere ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim vererek, bilinçlendirme faaliyetleri yaptığını söyledi.

Zaman zaman müdürlüklerini ziyarete gelen çocuklara bahçemizdeki ağaç türlerinin tanıtımı yaparak onlara fidan hediye ettiklerini dile getiren Gedikli, fidan dikmeyi ve fidan sevgisini küçük yaşta çocuklara aşılanmasını amaçladıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler