Trabzon'da çalışan milli eğitimci çete lideri

  Kocaeli’de yapılan operasyonda, aralarında Milli Eğitim Müfettişi olarak görev yapan bir kişinin de bulunduğu 11 kişi yakalanırken, 8'i adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, düzenledikleri bir operasyonla oto

Trabzon'da çalışan milli eğitimci çete lideri

 

 Kocaeli’de yapılan operasyonda, aralarında Milli Eğitim Müfettişi olarak görev yapan bir kişinin de bulunduğu 11 kişi yakalanırken, 8'i adliyeye sevk edildi.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, düzenledikleri bir operasyonla oto hırsızlık ve oto çenç çetesini çökertmeyi başardı. Kocaeli’de çalınan otomobilleri takibe alan polis, büyük bir oto hırsızlık çetesine ulaştı. Çeteyi bir yıl takip eden ekipler operasyon için düğmeye bastı.
 
Trabzon, Ankara, Sakarya ve Erzurum'da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, çete lideri olduğu öne sürülen Hüseyin Y, Trabzon’da Milli Eğitim Müfettişi olarak görev yapan ve çete lider yardımcısı olduğu öğrenilen M.V ile çete üyeleri Ali M, Tayfun B, Uğur U, Çağlar E, Adnan K, “müdür” lakaplı İbrahim E, Süleyman B ile Yakup E. gözaltına alındı.
 
Çetenin ön yakalamalarında ise Yaşar U. gözaltına alınarak tutuklandı. 
Sorgulanan şahısların şimdiye kadar Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Giresun, Ankara, Bursa, Eskişehir, Artvin, Ordu ve Trabzon illerinde çok sayıda araç çaldıkları tespit edildi. Genellikle “kuş grubu” araçları düz kontak yöntemiyle çaldıkları belirlenen grubun çaldıkları araçları sattıkları ve çenç yaptıkları belirlendi.
 
Trabzon’da Milli Eğitim Müfettişi olarak görev yapan M.V, Ankara’daki sanayi sitesinde aracının içinde uyurken gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan “müdür” lakaplı İbrahim E.’nin Türkiye’deki sayılı oto hırsızlarından biri olduğu öğrenildi. İfadeleri tamamlanan şahıslardan Süleyman B. ile Yakup K. serbest bırakılırken, diğer 8 kişi suç işlemek için örgüt kurmak, örgütlü olarak hırsızlık yapmak suçlaması ile adliyeye sevk edildi.
 
Polis, şüpheli buldukları 113 aracı inceledi. Araçlardan 55 tanesi bulunarak sahiplerine teslim edildi. Araçların genellikle Trabzon’da satıldıkları ortaya çıktı. Çalınan araçlar Trabzon, Bolu, Sakarya, Giresun, Çankırı, Ordu, Artvin, Kocaeli, İstanbul, Erzurum, Konya, Kırşehir, Gaziantep, Sivas, Düzce, Ankara ve Samsun’da bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler