Trabzon'da Büyükşehir ile sistemler değişecek

TRABRİKAB Encümen Toplantısı Birlik Başkanı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan vali Öz; Encümen  toplantısında 2014 yılı genel çalışmaları ve yapılacak belli başlı çalışmaları, harcamaları, p

Trabzon'da Büyükşehir ile sistemler değişecek

TRABRİKAB Encümen Toplantısı Birlik Başkanı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan vali Öz; Encümen  toplantısında 2014 yılı genel çalışmaları ve yapılacak belli başlı çalışmaları, harcamaları, personelle ilgili sözleşme yenileme ve kronikleşmiş konu olan çöp toplama bedellerinin ödenmemesi konularının görüşüleceğini belirterek; “Önümüzdeki süreçte belediyeler ile ne tür bir işlem yapacağımız konusunu mecliste almış aldığımız kararın uygulama takviminin nasıl uygulanacağını belirleyip seçim öncesi ve seçim sonrasındaki süreçlerde alacağımız tedbirler ve yapacağımız çalışmalar, yeni tesiste gelinen son noktadaki çalışmalar hakkında genel bir değerlendirmede bulanacağız ve çalışmalarımıza bu süreç üzerinden devam edeceğiz” dedi.

TRABRİKAB tarafından çöplerin toplanıp, işlenip, depolandığını ancak bedellerinin düzenli bir şekilde ödenmediğine değinen Vali Öz “Bundan dolayı bu maddemizi biraz daha çalıştırmamız gerekiyor. Devam eden bu süreci herkes elini taşın altına koyarak hep birlikte devam ettireceğiz. Bu mantık çerçevesinde hareket etmezsek çöplerle ilgili yapılan işlemler zorlaşır ve çark dönemez hale gelir. Keşke bu işlemleri hiçbir masraf ve gider olmadan alıp yok edebilecek bir mekanizmaya sahip olsak.  Şuanda masrafsız olarak çöpleri toplama, alma ve işleme sistemine sahip bir mekanizmamız olmadığına göre bu çarkı bu şekilde döndürmeye devam edeceğiz.  Ödenmesi gereken bu bedelleri yerel yönetimler olarak bu şekliyle ödeyeceğiz ve bu sistemi çalıştırmayı devam ettireceğiz. İnşallah 2014 yılı bu anlamda bizler için verimli bir yıl olur” dedi.

Önümüzdeki süreçte büyükşehire geçişle birlikte bazı sistemlerin değişeceğine değinen vali Öz değişen sisteme göre kendimizi adapte ettirmemiz ve o şekilde hareket etmemiz gerektiğini söyleyerek, hep birlikte güzel bir çalışma yılı geçirmeyi temenni etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler