Trabzon'da Büyükşehir gençlik meclisi toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir Gençlik Meclisi sıfatı ile ilk toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantının konuğu Trabzon Büyükşehir Beledi

Trabzon'da Büyükşehir gençlik meclisi toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir Gençlik Meclisi sıfatı ile ilk toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantının konuğu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oldu.

Toplantıda büyükşehirle birlikte çalışma alanı tüm il sınırlarını kapsayacak şekilde genişleyen Gençlik Meclisi’ne ilçelerde yaşayan gençlerinde katılması için gerekli düzenlemeler yapıldı.

Konu ile ilgili meclis üyelerine bilgiler aktaran Trabzon büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, "Trabzon'un büyükşehir olması ile birlikte Gençlik Meclisi olarak da çalışmalarımızı tüm il sınırlarını içerisine katacak şekilde genişletme kararı aldık. İlçelerden gelecek arkadaşlarımızla birlikte çok daha demokratik ve çok sesli bir meclis haline gelmiş olacağız. Trabzon'da yaşayan her bir genç kardeşimiz bize katılıp gençliğin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik katkıda bulunabilir" diye konuştu.  Tosun ayrıca Büyükşehir Gençlik Meclisi olarak gerçekleştirdikleri bu ilk toplantıda kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Gümrükçüoğlu'na da katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Başkan Tosun'un konuşmasının ardından meclis üyelerine yapılan faaliyetler hakkında bilgi sunumu yapıldı.

Toplantıda gençlere hitap eden Başkan Gümrükçüoğlu, "30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni bir çalışma dönemine başlamış bulunmaktayız. Bundan sonra Trabzon Büyükşehir statüsünde belediyecilik işlerini sizlerle birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni kanunla birlikte daha önce kırsala hizmet götüren İl Özel İdareleri de büyükşehir belediyesine devredilmiş oldu. Trabzon’da 18 ilçesi ve bir büyükşehir olmak üzere görevini sürdürecektir. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyesin görev alanları belirlenerek hizmetler koordinasyon içerisinde ilçe belediyeleri ile birlikte sürdürülecektir. Böylece siz gençlerimize yeni büyükşehir uygulamasıyla ilgiler bilgiler aktarmış olduk” ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu gençlerle bundan sonra da yapacakları güzel çalışmalardan ötürü iftihar edeceklerini belirterek, “Bundan sonra da Yeni dönemde tüm ilçe belediyelerimizin çalışmalarınıza destek vereceklerine inanıyorum. Yapmış olduğunuz sosyal çalışmalarla, eğitim kültür çalışmaları ile tüm il sınırları içerisinde yaşayan gençlerimize de örnek teşkil edeceksiniz. Her zaman sizlerin yanınızda olacağız ve çalışmalarınızı destekleyeceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Başkan Gümrükçüoğlu gençlerin sorularını yanıtladı.

Bu arada Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyarete gelen Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşarı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar Gençlik Meclisi toplantısına katılarak gençlerle sohbet etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel