Trabzon'da ''Büyük Kaçış''

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), ''Ben Feuerbach'' ve ''Büyük Kaçış'' adlı oyunları sahneleyecek.Tankerd Dorst'un yazdığı, Sema Engin'in Türkçe'ye çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği ''Ben Feuerbach'' adlı oyunda, Hakan Meriçliler, Elif Şeker Saka ve Emre

Trabzon'da ''Büyük Kaçış''

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), ''Ben Feuerbach'' ve ''Büyük Kaçış'' adlı oyunları sahneleyecek.

Tankerd Dorst'un yazdığı, Sema Engin'in Türkçe'ye çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği ''Ben Feuerbach'' adlı oyunda, Hakan Meriçliler, Elif Şeker Saka ve Emre Ön rol alıyor.

Dekoru ve kostümleri Efter Tunç, ışığı Yüksel Aymaz, müzikleri ise Ayşe Önder'e ait oyunun konusu şöyle:

''Feuerbach, uzun süre akıl hastanesinde yattıktan sonra tedavi olmuş mesleğine tutkun bir oyuncudur. Bu uzun aradan sonra, bir tiyatronun oyuncu seçmelerine gelir. Karşısında bir zamanlar tanıdığı ünlü rejisörü görmeyi beklerken, onun asistanı tarafından karşılanır. İlk başta yaşadığı hayal kırıklığı, bir müddet sonra izleyicisinin tüm dikkatini kendinde toplamaya çalışan oyuncunun sergilediği bir kedi fare oyununa dönüşür.''

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 15 Şubat Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00'de, Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

TDT ayrıca, "Büyük Kaçış" adlı çocuk oyununu da sahneleyecek.

Harun Özer'in yazıp yönettiği oyunda, Mert Hürol, Didem Özkavukçu, Nazlı Ceren Argon, Selin Usta, Burak Fındıkçı ve Nihat Bıyık rol alıyor.

Dekor ve kostümleri Şirin Dağtekin, ışıkları Nihat Bahar, müziği Oktay Köseoğlu ve danslar Suat Koyun'a ait oyunda, hayvanların dünyasına onların gözünden bakılıyor.

Oyun, 16 Şubat Pazar saat 13.30 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde çocukların beğenisine sunulacak.

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rasim Nazirov'a ait ''Görsel Düşüncelerim'' adlı resim, desen, grafik ve çizim çalışmalarını kapsayan sergi yer alıyor.

Sergi, 21 Şubat'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.  

Sanatçı Fettah Can, Trabzon'da vereceği konserde sevenleriyle biraraya gelecek.

''Fettah Can Akustik'' projesi ile Türkiye turnesine devam eden Can, 16 Şubat Pazar saat 19.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde organize edilecek korserde sevilen eserlerini seslendirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler