Trabzon'da büst tartışması

Trabzon Atatürk Alanı'nda yapılan düzenleme çalışması sırasında Meydan Parkı'nda var olan büstlerin parktan sökülüp kaldırılmasından şikayetçi olan bir grup Trabzonlu sanatçı ve sanatseverler tepkilerini Meydan Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla duy

Trabzon'da büst tartışması

Trabzon Atatürk Alanı'nda yapılan düzenleme çalışması sırasında Meydan Parkı'nda var olan büstlerin parktan sökülüp kaldırılmasından şikayetçi olan bir grup Trabzonlu sanatçı ve sanatseverler tepkilerini Meydan Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu.
Trabzonlu sanatçı ve sanatseverler adına konuşan Hasan Fehmi Hızal, “Yeni düzenleme ile bir değer çıkarmaktan öte, parkta var olan değerlerin, büstlerin sökülüp kaldırılmasından rahatsızlık duymaktayız. Heykel sanatçımız Orhan İlyas tarafından değişik zamanlarda yapılan büstlerin parktan kaldırılması kabul edilemez. Sayın başkan bilmelidir ki onlar birer sanat eseridir, sırf bu nedenle parkta olmayı hak etmektedirler. Söz konusu büstler bilindiği üzere Sabahattin Eyüpoğlu, Hasan İzzettin Dinamo, İbrahim Cudi Bey ve Celalettin Algan’a aittir. Anılan isimler, Trabzonumuz ‘kültür ve sanat’ kenti payesini taşıyorsa eğer, bunda büstünü kaldırmış olduğunuz simaların emeği büyüktür. Büstlerin ve taşıdıkları misyonun sahibi ve savunucusuyuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel