Trabzon'da bu işleri yapanlar dikkat!

Turizm sektöründe yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet veren işletmeleri denetlemek üzere Trabzon Vali Yardımcısı başkanlığında, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlığı, İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Esnaf ve sanatkarlar Odalar

Trabzon'da bu işleri yapanlar dikkat!

Turizm sektöründe yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet veren işletmeleri denetlemek üzere Trabzon Vali Yardımcısı başkanlığında, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlığı, İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve ilgili kuruluşların temsilcilerinden oluşan iki denetleme komisyonu oluşturuldu.

Konu ile ilgili açıklama da bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz; Trabzon’un son yıllarda yerli ve yabancı ziyaretçileri ile turizmde önemli bir merkez haline geldiğini, ilin kalkınmasında ve istihdamın gelişmesinde turizmin önemli bir sektör olduğunu söyledi. Son günlerde valiliğe intikal eden ve kamuoyuna yansıyan şikayetlere de değinen Vali Öz, Bu şikayetlerin başta hizmet sektörü olmak üzere ziyaretçilere ve turistlere yönelik faaliyette bulunan işyerlerindeki fiyat, hizmet kalitesi ve hijyen konusunda olduğuna dikkat çekti.

Vali A.Celil Öz, bu kapsamda, yaygın bir denetim uygulanacağına belirterek “Mevzuatta belirtildiği gibi, komisyonlar oluşturduk. Bu komisyonlar aracılığı ile genel bir denetim çalışması yürütülecek ve komisyonlarda yer alan kurumlara mevzuatların kendilerine verdiği görev ve yetki çerçevesinde tespit edilen aksaklıklara yönelik gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Amacımız tüketicinin korunmasıdır. Bu konuda azami gayret gösterilecek ve hiç kimseye taviz verilmeyecektir’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler