Trabzon'da bordrolar yakıldı!

Trabzon'da, Eğitim- İş ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, düzenledikleri eylemlerle hükümetin memur maaş zammını protesto etti ve bordrolarını yaktı. Atatürk Alanı'nda toplanan Eğitim – İş mensubu memurlar adına basın açıklaması

Trabzon'da bordrolar yakıldı!

Trabzon'da, Eğitim- İş ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, düzenledikleri eylemlerle hükümetin memur maaş zammını protesto etti ve bordrolarını yaktı. 

Atatürk Alanı'nda toplanan Eğitim – İş mensubu memurlar adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Tamer Özlü, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez kamu çalışanları maaş zammı almadan yeni bir yıla girmişlerdir. 10 yıldır yaptığı uygulamalarla kamu çalışanlarını açlık sınırına yakın bir ücretle yaşamaya mahkum eden AKP iktidarı, 2012 bütçesinde ilk altı ay içinde belirlenen yüzde 3 sadaka zammını bile emekçilere çok görmüştür.

Kamu çalışanlarının 2012 Ocak maaşlarına yalnızca 2011 enflasyon farkı olan yüzde 2.7 oranında zam yapılmıştır. Bu rakam da enflasyon farkını gerçek anlamda yansıtmamaktadır" dedi.

Eğitim – İş üyeleri, basın açıklamasının ardından bordrolarını yaktı ve hükümet aleyhine slogan attı.

Alanda toplanan KESK üyeleri adına basın açıklamasını ise dönem sözcüsü Muhammet İkinci okudu. İkinci açıklamasında şunları söyledi: 

"Ocak'ta maaşlarımıza yansıtılacağı söylenen yüzde 2.7'lik enflasyon farkı gerçekçi değildir. 2011 enflasyon rakamı kesinlikle halkın enflasyonunun ifade etmemektedir. Benimsenen enflasyon sepeti nedeniyle 2011 enflasyonu yüzde 10.45 çıkmıştır. Oysa halkın en çok tükettiği temel tüketim mallarındaki fiyat artışları açıklanan resmi rakamın en az iki katı kadardır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler