Trabzon'da bir SPOR Lisesi

Bir spor lisesi düşünün adına layık bir yerde kurulmuş, spora aşık bir şehirde daha nice sporcular yetiştirmek için yerini almış. Trabzon'da  futbol başta olmak üzere bir çok spor dalı ile ilgilenen gençlerin spor adına en iyi eğitimi alabileceği yer olan

Trabzon'da bir SPOR Lisesi

Bir spor lisesi düşünün adına layık bir yerde kurulmuş, spora aşık bir şehirde daha nice sporcular yetiştirmek için yerini almış.

 

Trabzon'da  futbol başta olmak üzere bir çok spor dalı ile ilgilenen gençlerin spor adına en iyi eğitimi alabileceği yer olan Trabzon Spor Lisesi maalesef görevlerini kendi bünyesinde gerçekleştiremiyor. Bunun en büyük nedeni ise bir Spor Lisesi olan okulun öğrencilerine kendi çevresinde herhangi bir yer verememesinden kaynaklanıyor.

 

Trabzon Spor Lisesi'ne çocuklarını gönderen veliler okulda hiçbir faaliyetin bulunmamasından şikayetçi olurken en büyük sorun ise ulaşım. Veliler okula gidebilmek için 3 araç değiştirmek zorunda kaldıklarını ve bir spor okulunun şehrin en tepe noktasında olmasını doğru bulmadıklarını söylüyorlar.

 

BURASI GERÇEKTEN SPOR OKULU MU?

Okulun bir spor okulu olduğuna inanmanın imkansız olduğunu dile getiren Trabzon Spor Lisesi öğrenci velisi Müjgan Beşir, “Veli toplantısı için okula gitmem gerekti. Okula ulaşana kadar toplam üç araç değiştirdim. Adı spor okulu olacak Beşirli'nin tepesine kör bir noktaya okul yapmışlar. Ne okulu bildiğiniz iki katlı bir köy evi. Okulun önünde küçük bir bahçe var etrafı orada yaşayan insanların arsa ve tarlalarıyla çevrili. Bunlar 12-16 yaş arası çocuklar, tenefüslerde nereye çıkıp oynayacaklar? İnsanların bahçesine mi girecekler yoksa yola mı çıkacaklar?  Çocukların beden eğitimi dersinde spor yapacak bir yeri bile yok. Beden eğitimi dersinde çocukları bir minibüse doldurup Yavuz Selim'e götürüyorlar. Allah korusun başlarına bir şey gelse ben çocuğumun hesabını kime soracağım” dedi.

 

 

ÇOCUKLARIMIZ PERİŞAN HALDE

Diğer illerdeki spor liselerinin okul içinde her şeye sahip olduğunu belirten öğrenci velisi Müjgan Beşir, “Trabzon Spor Lisesi ilk açılan lisedir. Doğuda bununla birlikte 7 ilde spor lisesi açıldı. Gidip gezip görmedim okulları ama İnternet'ten takip ettim. Okullar harika,hepsi yeni yapılmış, yüzme havuzundan tutun futbol sahası, basketbol sahası yani her şey mevcut. Çocuklar eğitimini yerinde alıyor. Biz ise çocuklarımızı o okulda perişan halde görünce kahroluyoruz, emeklerimize acıyoruz. Bir an önce Trabzon Spor Okulu'nu gerçek bir spor lisesi haline getirsinler” diye konuştu.

 

 

SPOR OKULUNA SAHİP ÇIKSINLAR

Trabzon'un dar bir alan olduğunu ve şehirde sosyal aktivitenin olmadığın bildiren Beşir, “Yeri gelince spor, futbolcu, alt yapı diye canlarını verirler. Bunun okulu kurulmuş neden kimse ilgilenmiyor, bu gençlerin bu okulun bir ihtiyacı var mı diye neden kimse sormuyor? Sporun okulu açılmış. En güzeli Trabzon'da olmalı ama tam tersi en kötüsü ve verimsizi Trabzon'da. Kendi gençlerine alt yapılarına sahip çıkmıyorlar sonrada milyarlar verip yabancı futbolcu alıyorlar. Okul  Müdürü çocuklara bir şeyler vermek adına her şeyi yapıyor ama ona yardımcı olan hiç kimse yok. Bu okulun bir ana önce yapılması  gerekiyor. Bizler Trabzon Spor Lisesi'nde  eğitim gören öğrenci velileri olarak en kısa zamanda  Bakan'a kadar çıkacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler