Trabzon'da bir günde ne kadar çöp üretiliyor?

 Trabzon’da kişi başına katı atık miktarı günde 500 gramı bulduğu belirlendi. Bu durum Trabzon nüfusu ile eşitlendiği zaman ise yaklaşık 4 ton’a denk geliyor. Son dönemlerde Trabzon belediyesinin çöp konusunda yapmış olduğu başarılı çalışmalar ile çöpe at

Trabzon'da bir günde ne kadar çöp üretiliyor?

 

Trabzon’da kişi başına katı atık miktarı günde 500 gramı bulduğu belirlendi. Bu durum Trabzon nüfusu ile eşitlendiği zaman ise yaklaşık 4 ton’a denk geliyor. Son dönemlerde Trabzon belediyesinin çöp konusunda yapmış olduğu başarılı çalışmalar ile çöpe atılan bu 4 ton çöp atığı belli aşamalardan geçirilerek tekrar geri dönüşüm yolu ile geri kazandırılıyor. Trabzon’da gündelik çöp atıklarının yüzde 20'sini pet şişe, karton, teneke gibi ambalajlar oluşturuyor.

Trabzon Belediyesi'nin bir süre önce uygulamaya koyduğu 'Geri Dönüştürülebilir Ambalaj Atıkları' toplanmasında lisanslı firmalarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında Trabzon'da oluşan çöpün yüzde 9'u Ambalaj Atığı olarak geri kazandırıldığı bildirildi.

Türkiye genelinde yapılan araştırmalarda ise İstanbul'da günde yaklaşık 15 bin 500 ton evsel atık toplanıyor. Buna göre, İstanbul'da kişi başına yaklaşık 1,2 kilogram çöp düşüyor.

Ankara'da ise günde yaklaşık 5 bin ton katı atık üretiliyor. Kişi başına düşen atık miktarı kışın 1,14, yazın da 0,97 kilogram olmak üzere ortalama 1.05 olarak gerçekleşiyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel