Trabzon'da bir garip nüfus olayı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, nüfusa kaydı yaklaşık 7 yıl geç yapılan Refik Kotbaş'ın nüfus kağıdında doğum tarihi 1969, ilkokul diplomasında mezuniyet tarihi ise 1974 olarak görünüyor. İlçede esnaflık yapan 5 çocuk babası Refik Kotbaş,  yaptığı açıklam

Trabzon'da bir garip nüfus olayı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, nüfusa kaydı yaklaşık 7 yıl geç yapılan Refik Kotbaş'ın nüfus kağıdında doğum tarihi 1969, ilkokul diplomasında mezuniyet tarihi ise 1974 olarak görünüyor.
 İlçede esnaflık yapan 5 çocuk babası Refik Kotbaş,  yaptığı açıklamada, nüfus kağıdında doğum tarihinin 17 Kasım 1969, Yavuz Köyü 2. İlkokulundan aldığı diplomasında ize mezuniyet tarihinin 15 Mayıs 1974 olduğunu belirtti.
 Köyünde kendisinin durumunda çok kişi olduğunu ifade eden Kotbaş, ''Maalesef baba ya da anneleri tarafından nüfus kütüğüne geç yazdırılmışlar. Beni de babam 6-7 yaş geç yazdırmış. Diploma ve nüfus cüzdanımdaki tarihlere bakılınca 5 yaşında iken ilkokulu bitirmiş gibi gözüküyorum. Bu mümkün değil, ama durum böyle. İnsanlara anlatınca onlar da şaşırıyorlar'' dedi.
 Nüfusa geç yazılmasının kendisini zaman zaman zor durumda bıraktığını anlatan Kotbaş, şunları söyledi:
''1987 yılından bu yana Bağkur primi ödüyorum. 24 yıl oldu. Emekli olmak için 25 yıl prim ödeyeceksiniz, yaşınız dolunca emekli oluyorsunuz. Benim önümüzdeki yıl 25 yıl doluyor. Ancak 7 yıl daha beklemem gerekecek. Çünkü 50 yaşını beklemem gerekiyor. Eğer nüfusa zamanında yazılmış olsaydım 1 ya da 2 yıl sonra emekli olacaktım. Şu anda mahkemeye başvurup yaşımı büyütsem de hiçbir işe yaramıyor. Bu konuda TBMM'de bazı milletvekilleri yasa önerisi vermiş. Yaş sınırının kalkması ve 25 yıl prim ödeyenlerin emekli olması isteniyor. Bu yasa çıkarsa ben de emekli olacağım. İnşallah çıkar ve önümüzdeki yıl emekli olurum. Yoksa 7 yıl daha bekleyeceğim.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler