Trabzon'da bir ailenin dramı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan Demirci Ailesi’nin dramı yürekleri burkuyor.Lösemi hastası olan 16 yaşındaki kızları Sümeyra Demirci sağlığına kavuşurken, küçük yaşta tedavisi sırasında sağ gözünden oldu. 3 yaşındaki kardeşi Ayşenaz ise doğuştan boğ

Trabzon'da bir ailenin dramı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan Demirci Ailesi’nin dramı yürekleri burkuyor.

Lösemi hastası olan 16 yaşındaki kızları Sümeyra Demirci sağlığına kavuşurken, küçük yaşta tedavisi sırasında sağ gözünden oldu. 3 yaşındaki kardeşi Ayşenaz ise doğuştan boğazı delik olduğu için konuşamıyor.

 

Demirci ailesinin ilk çocuğu Sümeyra Demirci’nin henüz 4 yaşındayken lösemi hastalığına maruz kalınca, hastanede tedavi görmeye başladı. Tedavi gördüğü hastanede vücuduna stajyer doktorlar tarafından fazla kan verilince, kılcal damarları patladı ve küçük kız yaşamının baharında sağ gözünden oldu ve bir kulağı duyma yetisini kaybetti. Evin babası Murat Demirci bir okulda asgari ücretle temizlik işçiliği yaparken, kızlarının lösemi tedavisi ve kaybedilen gözünün tedavisi için harcadığı paralar nedeniyle maddi sıkıntıya düştü. Sümeyra (16) lösemiyi yenerek hayata tutundu ancak şu an protez takılı olan gözünün tedavisini sürdürüyor.

Ailenin 3 yaşındaki kızları Ayşenaz Demirci ise doğuştan küçük dili olmaması nedeniyle konuşamıyor. Küçük kız 10 aylıkken ameliyat olmasına rağmen konuşma yetisine kavuşamazken, tekrar ameliyat olması gerektiği belirtiliyor.

 

DOKTOR HATASI İDDİASI

Anne Asiye Demirci, büyük kızları Sümeyra’nın henüz 4 yaşındayken lösemi hastalığına yakalandığını ifade ederek “1998 yılının ikinci ayında kızıma lösemi tanısı konuldu. İlk olarak grip hastası diye gittik, daha sonra morarmalar falan başladı. Sonra Lösemi tedavisine başladık. Daha biz Lösemi’nin üzüntüsünü yaşarken, tedavinin bir ayında sağ gözünü kaybettik. Biz hastaneden çıkmayı hayal ediyorken, hastanede tedavi görürken birilerinin ihmali yüzünden maalesef kızım gözünü kaybetti. Sürekli kanının yenilenmesi gerekiyordu, o ara stajyer doktorların hatayla fazla kan vermesi, kılcal damaların patlamasına yol açtı. Ameliyata girdi ve gözü alındı. Bizim tedavimiz çok uzun sürdü. Sümeyra’nın ameliyatları tedavinin uzamasına sebep oldu. Lösemi hastalığını atlattık, kontrollerini sürdürüyoruz. Gözü alındıktan sonra ücretle protez taktırdık, ameliyatlarına para harcadık. Tedavisini İstanbul’da sürdürdük, tüm yol paraları bize aitti. İlaçlarının bir kısmını yine biz ödüyorduk. Bacağından parçalar alarak, gözün yerini yaptılar ve protezi yerleştirdiler. Sümeyra’nın sık sık protezini değiştirmek zorunda kalıyoruz. Protez büyüyor veya küçülüyor. Bunları düzeltmek için ücret talep ediyorlar veya değiştirmek zorunda kaldığımızda daha büyük bir para alıyorlar bizden. En son değişimine 2 bin 500 TL ödedik. Protezin sürekli yenilenmesi ve değişmesi 20 yaşına kadar süreceğini doktorlar bize söyledi. Biz zaten bitik bir durumdayız. Lösemi hastalığı zaten bizi bitirmiş durumda, kızımın birde gözünü kaybedince hem madden hem manen kötü duruma düştüm. Eşim bankadan paralar çekti, bu bizi batırdı. Gözüyle alakalı halen daha İstanbul’a senede 2 defa gitmek zorunda kalıyoruz. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

 

ÇOCUKLUĞUNU YAŞAYAMADI

Sümeyra’nın çocukluğundan bu yana 10 kez ameliyata girdiğini belirten anne Asiye Demirci, “Şu anda hastanede ameliyat elbiselerini gördüğünde kusmaya başlıyor. Çocukluğunu yaşayamadı, koşup oynayamadı, ip atlayamadı. Lösemiyi atlattıktan sonra belki de oynayacaktı ama bu kez gözünden dolayı ‘Aman kızım protezin düşer!’ diyerek bu tür sosyal aktivitelerden hep geri durdu. Tedavisi için il il gezdik. İlk protezini taktırmak için Bursa’ya gittik, ilik nakli için Ankara’ya gittik, diğer uzun tedavileri zaten İstanbul’da devam ediyordu. Bu yollarla tek başımıza uğraştık. Hastanelere milyarlar ödedim, yol harcamaları da bunun haricinde. Kızım 4 ay bensiz kaldı İstanbul’da parasızlık yüzünden. Ölürsem yalnızca ona yanarım. Bize yardım eden biri olsaydı kızım 4 ay yalnız olmazdı. Kızıma yeni bir elbise alıp giydiremedim, ne de kendim giydim. Bu kızımın hastalığından dolayı, diğer çocuklarımı bile sevindiremedim. İnşallah bundan sonra bize yardım edecek birileri çıkar” diye konuştu.

ŞİMDİ DE KÜÇÜK KIZINA ÜZÜLÜYOR

10 yaşındaki oğlu Enes’in ardından 3. çocuğu olan kızı Ayşenaz’ın dünyaya geldiğini ifade eden anne Asiye Demirci “Küçük kızımın da boğazı delik doğdu. Beslenme sıkıntıları yaşadık. 10 aylıkken ameliyat oldu. Ameliyat sonrasında kanamalar geçirdi. Şu anda da tekrar ameliyat olacak. Kızımın kontrollerinde fakültede kulağında su olduğu çıktı meydana. Kulaklarına tüp takılacak ve o esnada yapılabilirse bademcikleri alınacak. Doktor bazı kelimeleri konuşamayacağını söyledi bize” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel