Trabzon’da başıboş uygulama

Trabzon Belediyesi’nin bir süre önce uygulamaya koyduğu görme engelli yürüyüş parkurunun başıboş yapılması bir ihmali ortaya çıkarttı.Önce Meydan parkı, çevresi sonrasında ise Maraş Caddesi’nde uygulamaya konan görme engelliler parkurunun Meydan parkına y

Trabzon’da başıboş uygulama

Trabzon Belediyesi’nin bir süre önce uygulamaya koyduğu görme engelli yürüyüş parkurunun başıboş yapılması bir ihmali ortaya çıkarttı.

Önce Meydan parkı, çevresi sonrasında ise Maraş Caddesi’nde uygulamaya konan görme engelliler parkurunun Meydan parkına yapılan kısmının kaldırımın ortasına rastgele dizildiği anlaşıldı.

ic.20120425122656.jpg

Normal şekilde Gazipaşa Caddesi’nden yola çıkan görme engelli bir vatandaş parkura çıkıp yürümeye başladığında ve parkurun sonuna geldiğinde kaldırımın sonuna gelerek yolun bittiğini ifade eden uyarıcı zemin olması gerekirken bu noktada çok farklı bir durum ile karşı karşıya kalınıyor. Yürüme parkurunun sonu 5 metreye yakın bir yükseklikte bitiriliyor.

Bu parkurda yürüyen engelli vatandaşın yola güvenerek devam etmesi sonucunda her an 5 metre yüksekten yere çakılarak vücudunda ciddi hasarlar meydana gelebilir ve ölebilir bile.

İzlemek için Tıklayınız
izlemek için Tıklayınız

Birde parkurun yükseklik sonuna gelen bölümde uyarıcı zemin bulunmadığından dolayı görme engelli vatandaşlarımızın her an kazayla karşı karşıya kalmaları an meselesi.

Trabzon Belediyesi yetkililerinin parkur ile ilgili ne önlem alacağı merakla bekleniyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel