Trabzon'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Dereceye giren öğrencilere yaz tatilini doya doya oynayarak geçirmelerini öneren Vali Kızılcık, öğrencilere her günün belirli bir saatini ki

Trabzon'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
 
Dereceye giren öğrencilere yaz tatilini doya doya oynayarak geçirmelerini öneren Vali Kızılcık, öğrencilere her günün belirli bir saatini kitap okuyarak geçirmeleri tavsiyesinde bulundu. Ayrıca kitap okuyan gençleri büyümekte olan bir fidana benzeten Vali Kızılcık “Büyüyen fidana düzenli su verirsen o fidan çok sağlam bir yapıya kavuşur. Her gün kitap okuyan siz gençler de gelecekte çok sağlam birer birey olacaksınız” dedi. 
2012 -2013 eğitim öğretim döneminde ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödüllerini veren Vali Kızılcık “Son yıllarda özellikle hem Milli Eğitim müfredatında devlet olarak yaptığımız değişiklik hem de sizlerin projeye dayalı çalışmalarla yeteneklerinizi önplana çıkaran, akademik, mesleki başarılarınızı ve ülkemizin uluslararası başarısını üst plan çıkararak gerçekleştirdiğinizi görüyoruz.
 
Sizler bu eğitim öğretim döneminde spordan akademik bilgiye sosyal projelerden diğer alanlardaki başarılara kadar ülkemizde ve uluslararası alanda başarılara imza attınız. Sadece derslerinizde aldığınız başarılar değil aynı zamanda çağın bizlere sunduğu fırsatlarla beraber zorlukları, bilinmezliklerin de getirdiğini problemlerle mücadele edebilecek çözüm yöntemleri geliştirecek özgüvende yetişmenizi sağlayacak çok önemli eğitimleri geliştirdiğinizi görmekten fevkalede mutluyuz.
 
Aynı zamanda güçlü yanlarımızı, yeteneklerimiz geliştirerek ulusal ve uluslararası alnda başarılar yakalamamız için gerekli ortamlar hazırlayarak kendimizi önplana çıkarmalıyız. Bu anlamda kendine güvenen, düşündüğünü ifade edebilen, takım çalışmasında bulunabilen, bir problemle karşılaştığında çözüm üretebilen gençlerimiz olarak yetişmekte olduğunuzu görmekten memnuniyet duymaktayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda muasır medeniyetler seviyesine ancak böyle çıkabiliriz” diye konuştu.
 
Vali Kızılcık, öğrencilere internete ayrılan vaktin yarısını kitap okumaya, sosyalleşmeye ayırmalarını önerdikten sonra sırayla dereceye giren öğrencilere Trabzon’un kültürünü anlatan Alacahan Masalları isimli eseri ve diğer hediyelerini verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler