Trabzon'da barışa böyle dikkat çektiler

 Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi kadınlar , şemsiye üzerine yaptıkları çizimlerle dünya barışına dikkat çekti. Trabzon’da faaliyet gösteren Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi kadınlar “Dünya Sanat Günü” dolayısıyla Atatürk Alanı’nda bir ara

Trabzon'da barışa böyle dikkat çektiler
 
Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi kadınlar , şemsiye üzerine yaptıkları çizimlerle dünya barışına dikkat çekti.
 
Trabzon’da faaliyet gösteren Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi kadınlar “Dünya Sanat Günü” dolayısıyla Atatürk Alanı’nda bir araya gelerek şemsiye üzerine resimler yaptı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst, sanatın büyüklüğüne dikkat çekmek ve dünya barışına katkı sağlamak amacıyla sanat şemsiyesi altında buluştuklarını söyledi. Üst, “Sanat, en büyük trajedi anlarında farklı kesimlerden insanları bir araya getirerek bir şemsiye olur ve birleştirici gücüyle sığınağa dönüşür. Sanat ve toplum, birbirini besleyerek, birlikte yol alır. Bu fikirden yola çıkarak, sanatla halkın koparıldığı, birbirine yabancılaştırıldığı çağdaş sanat ezberlerine karşın, halkla bütünleşmenin, bir ortak dil oluşturmanın zorunluluğu doğmuştur. İletişim araçlarının çokluğu ve yoğun bir şekilde bilgi, imge akışı, günümüz sosyal yaşamında her şeyi değersizleştirmeye, sırandanlaştırmaya ve yabancılaştırmaya yol açmıştır. Bu sebeple kullanacağımız tek aracın Sanat olduğunu hatırlamak ve hatırlatmak biz sanatçıların ilk görevidir. Bugün evrensel olarak ortak dil olan sanattan uzak kalan kitleler, sosyo ekonomik sorunlar ve yetersizliklerden uzak kalmıştır. Yeniden, aynı şemsiye altında buluşmak için sanatın birleştirici dilini kullanarak, sanat camiasında ‘ötekileştirilen’ kitleleri, halkı sanatım içine çekmek ve dahil etmek istedik. Amacımız Sanatın büyüklüğüne dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ortak hedefimizdir. Şemsiyeler 21 Nisanda Antalya plajında sergilenecek. Antalya’dan sonra fermin/ art 8. Uluslararası resim festivalinde, Trabzon ve Tiflis’te sergilenmek üzere bize gönderilecek” dedi.
 
Etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün eşi Rukiye Öz de katılarak kadın sanatçılarla birlikte şemsiye boyadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler