Trabzon'da balıkçılık ölüyor

Küçük tekne balıkçılığı giderek cazibesini kaybediyor. Bir zamanlar ailelerini denizden avladıkları balıklarla geçindiren küçük tekne balıkçıları, artık evlerine yemeklik balık bile götüremiyor.Küçük tekne balıkçılığının artık emekliler için hobi haline g

Trabzon'da balıkçılık ölüyor

Küçük tekne balıkçılığı giderek cazibesini kaybediyor. Bir zamanlar ailelerini denizden avladıkları balıklarla geçindiren küçük tekne balıkçıları, artık evlerine yemeklik balık bile götüremiyor.

Küçük tekne balıkçılığının artık emekliler için hobi haline geldiğini ifade eden küçük tekne balıkçıları misina ağına yasak getirilecek olmasına da tepki gösterdiler. Getirilecek yasakla balıkların değil, büyük balıkçı teknelerinin düşünüldüğünü ifade eden ve 40 yıldır geçimini balıkçılık yaparak sağlayan Osman Usta, misina ağı yasağının küçük balıkçılara danışılmadan alınmasını eleştirerek "Bu yasağı neye göre alıyorlar. Üniversitede herhangi bir araştırma yapıldı mı? Böyle bir yasak kararı alınırken en azından küçük balıkçının da görüşünün alınması gerekirdi. Bu yasak büyük balıkçı teknelerinin işine geliyor. Alınan karar balığı değil, büyük balıkçıyı korumak içindir" dedi.

Denizdeki balık türlerinin azalmasının farklı nedenlerden kaynaklandığını da belirten Usta, özellikle yunus balığı avının yapılmasını savundu. Usta, Yunuslar’ın günlük balık tüketimine dikkat çekerek "Malesef bu balık, denizdeki balıkları yemekle kalmıyor, ağlarımızı bile parçalıyor. Bu balığın günlük balık tüketimi dikkate alındığında balık nesillerine zarar verdiği ortada. Devlet bunları en azından yılda bir kez belli miktarda avlanmasına izin vermeli. Avusturalya'da devlet yılda bir kez nasıl kanguru avına müsade ediyorsa bizde aynı uygulama yapılarak yunus balığı avına müsade etmesi gerekir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel