Trabzon'da balıkçılık eylemi!

Trabzon'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kafes balıkçılığı için Akçaabat ilçesinin Darıca beldesi açıklarında yürütülen çalışmayı balıkçı tekneleriyle denize açılarak protesto etti.Kafes balıkçılığını protesto etmek için Darıca sahilinde

Trabzon'da balıkçılık eylemi!

Trabzon'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kafes balıkçılığı için Akçaabat ilçesinin Darıca beldesi açıklarında yürütülen çalışmayı balıkçı tekneleriyle denize açılarak protesto etti.

Kafes balıkçılığını protesto etmek için Darıca sahilinde toplanan bazı balıkçı ve sivil toplum kuruluşları, teknelerle kafeslerin yerleştirileceği alana hareket etti.
    

Darıca Liman'ında basın açıklamasıyla başlayan protestolara, Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, Akçaabat Yelken Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Ekici ve çok sayıda balıkçı katıldı.
    

Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, burada yaptığı açıklamada, kafes balıkçılığına karşı olmadıklarını ancak yer seçiminde hata yapıldığını ve bu hatanın düzeltilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Balıkçı barınağı kısa bir süre önce yaklaşık 8 trilyon lira harcanarak yapıldı ve buradaki çalışmalar devam ediyor. Yapılmasında emeği geçen zamanın Bayındırlık ve iskan Balkanı Faruk Nafiz Özak ve milletvekilimiz Mustafa Cumur'a teşekkür ediyorum. Bu kadar yatırım buradaki balıkçılarımız için yapıldı. Burada balıkçılar için yapılan bu kadar yatırım ile bu kafes balıkçılığı arasında bir çatışma var. Kafes balıkçılığı da yapılsın, ancak bu daha uygun bir alana kaydırılması gerekmektedir'' dedi.
    

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu ise kendilerinin yatırımcıyı baltalamak ya da yapılan bir yatırıma karşı çıkmak niyetinde olmadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
    

''Bizim buradaki amacımız, biz burada doğduk ve burada öleceğimizi buradan birilerine mesaj göndererek bildirmek istiyoruz. Ekmeğimizi buradan kazandık. Burada yapılacak olan kültür balıkçılığı acilen başka bir yere alınmalı. O faaliyetin başka bir sahada bu işi bilmeyenler tarafından yönlendirme ile yapılmaması gerekmektedir. Eğer yönlendirme ile yapılacak olursa da bu insanlar birbirleri ile çatışma noktasına getirilecektir. Burada Akçakale, Darıca, Salacık, Mersin, Akçaabat ve merkez olmak üzere yaklaşık 800'e yakın balıkçı geçimini sağlamaktadır. Buradaki faaliyetin acilen başka bir yere alınmasını istiyoruz.'
    

Açıklamaların ardından balıkçılar tekneleriyle kafes yapılması planlanan alanda tur atarak çalışmayı protesto etti.
    

Balıkçılar geçtiğimiz haftalarda da protesto eyleminde bulunmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler