Trabzon'da balıkçılar destek bekliyor

 Karadeniz’de son 40 yılın en verimsiz sezonunu yaşayan küçük balıkçılar, devletin çiftçiye verdiği maddi desteğin kendilerine de verilmesini istedi.  Her yıl Haziran ve Temmuz aylarında en durgun dönemlerini yaşadıklarını ancak son 40 yılın en verimsiz s

Trabzon'da balıkçılar destek bekliyor
 Karadeniz’de son 40 yılın en verimsiz sezonunu yaşayan küçük balıkçılar, devletin çiftçiye verdiği maddi desteğin kendilerine de verilmesini istedi. 
 
Her yıl Haziran ve Temmuz aylarında en durgun dönemlerini yaşadıklarını ancak son 40 yılın en verimsiz sezonunu geçirdiklerini belirten küçük balıkçılar, evlerini zor geçindirdiklerini belirtti.
 
Haziran Temmuz aylarının balıkların havyar dökme ayları olduğunu bu nedenle en durgun dönemi geçirdiklerini belirten küçük balıkçılar en azından yılda 2 ay devletin çiftçilere sağladığı maddi desteğin kendilerine de verilmesini istedi.
 
Ailelerini geçindirmek için mecburen denize açıldıklarını belirten balıkçılardan Hasan Sağlam, “Son yıllar avlanmada gerileme yaşıyoruz. Özellikle son 40 yılın en verimsiz sezonunu yaşadığımızı söyleyebilirim. Devletin çiftçilere sağladığı süspansiyondan küçük balıkçılar olarak bizde yararlanmak istiyoruz. Çiftçiye verdiği sıfır faizli krediyi bize de versin. Ailece geçimizi balıkçılıktan sağlıyoruz, başka mesleğimiz yok. Haziran ve Temmuz ayları avlanmanın neredeyse hiç olmadığı aylar. Devlet bu iki ay bize maddi desteğini versin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel