Trabzon'da balık fiyatları tavanda

Hava şartları nedeniyle balık çeşitliliğinde ve miktarındaki azalmalar nedeniyle fiyatlar oldukça yükseldi. Zam şampiyonu yüzde 100 artışla 12 TL’den 25 TL’ye toptan satışı yapılan mezgit oldu.Konu ile açıklamalarda bulunan Doğu Karadeniz Balıkçılar Koope

Trabzon'da balık fiyatları tavanda

Hava şartları nedeniyle balık çeşitliliğinde ve miktarındaki azalmalar nedeniyle fiyatlar oldukça yükseldi. Zam şampiyonu yüzde 100 artışla 12 TL’den 25 TL’ye toptan satışı yapılan mezgit oldu.

Konu ile açıklamalarda bulunan Doğu Karadeniz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, bu seneki balık sezonunun tam anlamıyla hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi. Mutlu “Yaşanan kış koşulları, deniz suyundaki ani değişiklikler ve bilinmeyen diğer nedenlerden dolayı balık çeşitliliğinde azalmalara neden oldu. Bu da avlanan balığın azalmasına gelen talebin karşılanamamasına neden oldu. Balık azken talep fazla oluyor.

Özellikle balık lokantalarındaki artış talebi üst seviyeye çekiyor. Şu anda hamsinin kasası 60-70 TL civarında. Çinekop’un ise kilosu 20-25 TL. Çeşit çok az. Avlanan balıklar ancak lokantaların taleplerini karşılamaya yeter. Balık haline gelen kasa miktarları komik derecede, bu seneki av sezonu tam bir hayal kırıklığı diyebilirim hatta şok etkisi yarattı da denebilir.

Düşünün Mart’ın 20’sine kadar avlanması gereken tekneler limana bağlanmış durumda. Gürcistan’a avlanmaya giden tekneler bile eli boş dönüyor. Orda da balık çeşitliliğinde azalmalar var. Küçük balıkçılar da, misina yasağı nedeniyle sürece katkıda bulunamıyor, onlar da oldukça mağdur durumda” dedi.

Öte yandan balık fiyatlarındaki artış nedeniyle halk tezgahlara sadece bakmakla yetiniyor. Balık halinden oldukça yüksek fiyatlarla alınarak tezgahlara konan balıklardan hamsi 6-7 TL, mezgit ve çinekop 20-25 TL arasında satışı yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler