Trabzon'da baldızını silahla öldürdü iddiası

Trabzon’un Düzköy İlçesine bağlı Çayırbağı beldesinde bulunan Honefter Yaylası’nda 7 ay önce meydana gelen olayda, baldızını silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın yargılanmasına başlandı.Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu

Trabzon'da baldızını silahla öldürdü iddiası

Trabzon’un Düzköy İlçesine bağlı Çayırbağı beldesinde bulunan Honefter Yaylası’nda 7 ay önce meydana gelen olayda, baldızını silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Y.C (26) hazır bulunurken, Y.C ifadesinde olayın kaza olduğunu belirtti.

Olay günü yaylada ineklerini ahıra götürdüğünü anlatan Y.C, şöyle konuştu: “Maktüle Şennur baldızım olur. Olay öncesi maktül Şennur ya da ailesiyle aramızda bir husumet yoktu. Olay günü ineklerimi ahıra götürmüştüm. Uzun süreden beri hayvanları rahatsız eden bir köpek vardı. Yine o köpeği görünce ruhsatsız tabancayla köpeğe 4 el ateş ettim. Ateş sırasında etrafta kimseleri görmemiştim. Sadece köpeğe ateş ettim. Bir süre sonra da Mustafa’nın evinden bağırtılar geldi. Şennur’u hastaneye kaldırdılar, hastanede Şennur’un başına kurşun isabet ettiğini öğrendim. Daha sonra korkuya kapılarak kaçtım. Kesinlikle kasten maktüleye ateş etmedim. Olay kaza sonucu olmuştur. Bir süre sonra teslim oldum.”

Duruşmada maktül Şennur’un annesi Ayşe Serdar, amcası Mustafa Serdar sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme heyeti, sanık Y.C’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, dinlenmeyen şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY

Olay, 27 Haziran 2013 tarihinde meydana geldi. Düzköy İlçesine bağlı Çayırbağı beldesinde bulunan Honefter Yaylası’nda Şennur Serdar (19), nereden ve kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir kurşunun vücuduna isabet etmesiyle yaralanmış daha sonra hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Jandarma ekipleri olayla ilgili yaptığı araştırmada, zanlı olarak Y.C’yi belirledi. Y.C, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel