Trabzon'da baba yapıyor, o satıyor

Trabzon'da 12 yaşındaki Onur Gedik, cezaevinde bulunan babasının boncuklardan hazırladığı cüzdan, tespih ve anahtarlıkları park ve sokaklarda dolaşarak satmaya çalışıyor.Gedik, Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda yaklaşık 3. 5 yıl önce bir suçtan dolayı

Trabzon'da baba yapıyor, o satıyor

Trabzon'da 12 yaşındaki Onur Gedik, cezaevinde bulunan babasının boncuklardan hazırladığı cüzdan, tespih ve anahtarlıkları park ve sokaklarda dolaşarak satmaya çalışıyor.

Gedik, Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda yaklaşık 3. 5 yıl önce bir suçtan dolayı hüküm giyen ve Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki E Tipi Açık Cezaevinde bulunan babası ve arkadaşları tarafından boncuk kullanılarak hazırlanan ürünleri satıyor.

Ayakkabı kutusunun içene koyduğu cüzdan, tespih, anahtarlık gibi çeşitli hediyelik eşyaları park ve sokakları dolaşarak satmaya çalışan Torul Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 7. sınıf öğrencisi Gedik, yaptığı açıklamada, evlerinin Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Budak köyünde bulunduğunu, kendisinin ise Trabzon'da yaşayan dedesinin yanına geldiğini söyledi.

Annesinin bahçe işleriyle uğraşarak eve katkı sağladığını, dedesi ve amcasının da ekonomik olarak kendilerine yardımcı olduğunu belirten Gedik, "Ben de tatil olması nedeniyle babamın ve arkadaşlarının cezaevinde yaptıklarını satıyorum. Hem babama, hem aileme hem de cezaevindeki arkadaşlarına katkı sağlamış oluyorum" dedi.

Gedik, babası cezaevine girdiğinde 9 yaşında olduğunu ifade ederek,

"Babamın yanımızda olmasını özlüyorum. Ancak açık cezaevinde bulunduğu için zaman zaman izinli olarak eve geliyor. Onu evde görmek bize bir süre yetiyor" diye konuştu.

Babasının cezaevine girdikten bir süre sonra orada daha uzun süre kalanlardan boncuk işlemeyi öğrendiğini anlatan Onur Gedik, her yeri renkli boncuklarla süslenmiş cüzdanları 30, tespih ve gül şeklindeki süs eşyasını 5, anahtarlık ve diğer hediyelik eşyaları ise 7. 50 liradan sattığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel