Trabzon'da azılı dolandırıcı Güven Tim'inden kaçamadı

Haber61 – Haber Merkezi - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Fuat A. Emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne giderek yetkililerden yardım istedi. Asayiş Şube Güven Timleri Fuat A.’nın vermiş olduğu ifade

Trabzon'da azılı dolandırıcı Güven Tim'inden kaçamadı

Haber61 – Haber Merkezi - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Fuat A. Emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne giderek yetkililerden yardım istedi. Asayiş Şube Güven Timleri Fuat A.’nın vermiş olduğu ifade doğrultusunda zaman kaybetmeden harekete geçti.

Polis Ekipleri; Ortahisar ilçesi Kemarkaya Mahallesi Sümer Sokakta Fuat A’nın çanta içerisinde bulunan 55 Bin TL’yi  koyduğu çöp kutusuna izleyen kameralardan hareket ederek geniş çalışma başlattı. Ekipler; Kamera görüntülerinden yola çıkarak Değirmendere’de bulunan terminalde şahsın kaçması durumun göz önüne alınarak önlem aldı.

Bir süre sonra Adana’ya gitmek için bilet alan Abdulkadir A. İsimli telefon dolandırıcı ekipler tarafından gözaltına alındı. Trabzon  İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen dolandırıcı şahıs burada vermiş olduğu ifadede suçu kabullenirken 55 Bin TL üzerinden çıkmadı. Emniyette vermiş olduğu ifadede parayı harcadığını ileri sürdü.

Öte yandan Adana nüfusuna kayıtlı Abdulkadir A’nın telefon dolandırıcılığında 7’kez işlem gördüğü ve suç nedeni ile ceza adlığı öğrenildi. Trabzon’a dün sabah geldiği ve Fuat A. İsimli vatandaşı kurmuş olduğu plan ile dolandırdığı sonrasında 2 saat sonra yakayı ele verdiği öğrenildi. Olayla alakalı soruşturma başlatıldılırken Fuat A'nın asker kaçakğı olduğunu tespit edildi. Şahıs Tutuklanarak Bahçecik Cezaevine dönerildi. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

Haberin Geçmişi sayfa 2'de 

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon 'un Ortahisar ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Fuat A. Emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdı.
 
Edinilen bilgiye göre; Devlet kurumundan emekli olan Fuat A'yı bugün sabah saatlerinde arayan kimliği belirsiz şahıslar "Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele dairesinden arıyoruz, bankadaki paranızın PKK ile bağlantısı var"dedi.
 
Bu duruma üzerine yaşlı adam Kahramanmaraş Caddesinde bulunan özel bir bankaya giderek emekli ikramiyesi olan 55 Bin TL'yi çekerek kendisini arayan şahısları tekrar aradı.
 
PARAYI SOKAK ORTASINA BIRAKTI
 
Şahıslar Fuat A'ya  Ortahisar ilçesi Kemarkaya Mahallesi Sümer Sokakta bir yeri tarif ederek çanta içerisine koyduğu parayı çöp kutusuna bırakmalarını söylediler. Kendisini dolandıran şahısların vermiş oldukları komutları tek tek uygulayan yaşlı adam, bankadan çektiği parayı alarak sokak ortasına bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra kendisini arayan şahıslara telefon ile geri dönen Fuat A. ulaşamayınca paraları bıraktığı yere gitti. Olay yerinde bir çanta parayı bulamayan şahıs dolandırıldığı anlayınca Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinden yardım istedi.
 
BENİ DOLANDIRDILAR GEÇ ANLADIM
 
Emniyetteki ilk ifadesinde Fuat A, "Biri beni aradı ve emniyetten olduğunu söyledi. Bende onun söylediklerine inandım ve ne dedi ise yaptım. Evde duruyordum telefon açtılar ve bana dediler bankadaki paranın terör örgütü ile bağlantısı var. Bende inandım dediklerini yaptım ve çektiğim parayı poşet içerisine koyarak dedikleri sokağa bıraktım. Bir süre sonra dolandırıldığımı anladım. Sonrasında dolandırıldığımı anladım. Ben Trabzon Emniyetinde aradılar sandım. Beni dolandıranlardan şikâyetçiyim"dedi.
 
EMNİYET YAKALIYOR SAVCI BIRAKIYOR
 
Öte yandan Haber61'in edindiği bilgiye göre; Bir süre önce Asayiş Şube ekipleri Trabzon otogarında telefon dolandırıcılığı yapan iki kişiyi gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğüne getirdi. Buradaki ifadelerinin ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen bu dolandırıcıların serbest bırakıldığı öğrenildi. Trabzon'a Urfa'dan gelen bu şahısların Fuat A'yı da dolandıran kişiler ola bileceği iddiası üzerinde duruluyor.  
 
Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel