Trabzon'da avukata hapis cezası

 Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde davanın duruşmasına geç kaldığı için hakimle tartışan avukat Mete Üstüay, hakimin açtığı hakaret davası sonucunda 354 gün hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde davanın duruşmasına geç kaldığı için haki

Trabzon'da avukata hapis cezası

 

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde davanın duruşmasına geç kaldığı için hakimle tartışan avukat Mete Üstüay, hakimin açtığı hakaret davası sonucunda 354 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde davanın duruşmasına geç kaldığı için hakimle tartışan avukat Mete Üstüay, hakimin açtığı hakaret davası sonucunda 354 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 17 Aralık 2010'da Beşikdüzü Adliyesi'nde meydana geldi. Avukat Mete Üstüay, saat 09.25'te başlayacak duruşmaya saat 09.30'da girdi. Davanın görülmeye başladığını gören Üstüay, iddialara göre hakim Ayşegül Naciye Altınhalka'nın yanına yaklaşarak, "5- 10 dakika bekleyemez miydiniz? Trabzon'dan geliyoruz" dedi. Hakim Altınhalka'nın, "Beklemek zorunda değiliz. Zaten yeteri kadar bekledik. Bir mazeret de bildirmediniz. Biz de başladık" sözlerine sinirlenen avukat Üstüay, iddiaya göre hakime, ""Sen kimsin?" diye bağırdı. Bunun üzerine hakim, mübaşire talimat vererek avukatı duruşma salonundan çıkarttırmak istedi. Üstüay, bu davranış üzerine "Siz kim oluyorsunuz da beni dışarı çıkarmak istiyorsunuz?" dedi ve sinirlenerek cübbesiyle elindeki dosyaları mahkeme sıralarına fırlatıp dışarı çıktı.

 

Bu olayları mahkeme heyetiyle tutanağa dönüştüren hakim Altınhalka, avukat Mete Üstüay'dan şikayetçi oldu.

 

AĞIR CEZADA YARGILANDI

Hakim Ayşegül Naciye Altınhalka tarafından yapılan şikayetin ardından Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde avukat Mete Üstüay hakkında, 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Davanın karar duruşmasına katılan sanık avukat Mete Üstüay, "Olay iddianamede yazıldığı gibi olmamıştır. Ben kimseye hakaret etmedim. Mübaşirle dışarı çıkartılma tavrına karşılık 'Siz kimsiniz?' dedim. Cübbemi ve dosyalarımı söylendiği gibi atmadım. Kaldı ki salonda yaşanan olay sonrasında tutulan tutanakta bu belirtilmemiştir. Ben suçsuzum. Beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, avukat Mete Üstüay'ı 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 354 gün hapis cezasına çarptırdı, cezayı 7 bin 80 TL para cezasına çevirdi.

Avukat Mete Üstüay, davanın peşini bırakmayacağını belirterek, "Suçsuzum, davayı Yargıtay'a gönderdik. Oradan da bir sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim. Burada şahsıma değil, avukatlık mesleğime bir saldırı vardır. Biz avukatları kendilerine zorluk çıkartan insanlar olarak gören düşünceyle mücadele edeceğim. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler